vissza a feladónak

2020.08.13. 15:59

A bátonyi polgármester visszavitte gazdájának az illegálisan lerakott szemetét

Visszavitte tulajdonosának az illegálisan lerakott hulladékot Nagy-Majdon József, a település polgármestere a napokban.

T.-N. O.

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

Mint mondta, a Béke úton található egyik családi ház előtt hetek óta halomban állt a szemét. Felszólították őket, hogy a hulladékot minél előbb távolítsák el. A tulajdonosok végül elszállították, de nem legális módon, ugyanis a város különböző pontjain szórták szét.

– Észrevettük, hogy a településen ledobott hulladék, ugyanaz volt, mint a Béke úton. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy jelzés értékkel visszaszállítjuk a tulajdonosoknak. Emellett arra szólítottuk fel őket, hogy mutassák be a szemétszállítás megrendeléséről szóló csekket, különben büntetésre is számíthatnak – közölte Nagy-Majdon József.

Hozzátette: alapvetően problémát okoz a településen lerakott illegális hulladék. Vannak olyan környékek, ahol pedig fokozottan jellemző.

A polgármester arra is kitért, hogy az egész város felé jelzés volt a cselekedete és mindenki, aki nem a megfelelő módon helyezi el a szemetet, hasonlóképpen fog járni.

A település vezetője kiemelte, hogy kénytelenek drasztikusabb eszközökhöz folyamodni annak érdekében, hogy felhívják a lakosság figyelmét, hogy a környezetünket óvni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában