elnök

2020.07.03. 17:20

Romhányi szakember került az Országos Erdészeti Egyesület élére

Az Országos Erdészeti Egyesület elnökévé választották a romhányi születésű Kiss Lászlót, az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatóját.

Kéri István

Kiss László, az OEE új elnöke szakmai elismerései mellett 2018-ban a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült

Elnök- és alelnökválasztást tartott az Országos Erdészeti Egyesület, miután Zambó Péter elnök március 3-án bejelentette lemondási szándékát, majd erről szóló nyilatkozatát májusban írásban is benyújtotta. Az egyesületnél így rendkívüli választást tartottak, amit az Országos Választási Bizottság koordinált és felügyelt – közölte az Országos Erdészeti Egyesület (OEE).

A küldöttek 2022 év végéig terjedő időszakra Kiss Lászlót, az egyesület korábbi alelnökét, az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatóját választották az OEE elnökének. Az általános alelnök Nagy Frigyes Vince lett.

A romhányi születésű Kiss László Sopronban előbb erdésztechnikusi tanulmányokat folytatott, majd az Erdészeti és Faipari Egyetemen erdőmérnökként fejezte be felsőfokú erdészeti tanulmányait. Ezt követően visszatért Nógrád megyébe, ahol 1980-ban az Ipoly-vidéki Erdő és Fafeldolgozó üzemnél helyezkedett el. 1985-ben a Diósjenői Erdészet vezetője, majd 1991-ben – a közgazdász diploma megszerzését követően – gazdasági igazgatóhelyettes lett az erdőgazdaság központjában. 1993-tól az újjászervezett Ipoly Erdő Rt. termelési főosztályvezetője volt, majd 1995-től az Állami Privatizációs Részvénytársaság portfóliómenedzsereként dolgozott, egészen 1998-as vezérigazgatói kinevezéséig. Több szakmai elismerés mellett 2018 augusztusában a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

Kiss László, az OEE új elnöke szakmai elismerései mellett 2018-ban a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült

Az Országos Erdészeti Egyesület hazánk egyik legjelentősebb múlttal rendelkező szakmai szervezete, 1866. december 9-én alakult meg Pesten, az 1851-ben alapított Ungarischer Fortsverein jogutódjaként.

Jelenlegi mintegy 3500 fős tagságát elsősorban erdészvégzettségű szakemberek, magánerdő-tulajdonosok vagy a természetvédelem, vadgazdálkodás, fafeldolgozás, erdőpedagógia és környezeti nevelés területén dolgozók, továbbá az oktatási intézmények tanulói és a határon túli magyar szakemberek adják. Az országos szakmai döntések előkészítésének egyik legfontosabb közreműködő szervezete az Országos Erdészeti Egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában