Idén elmaradnak a nyári tömegrendezvények Salgótarjánban

Hosszú hónapok után csütörtök délelőtt ismét ülést tartott a városi közgyűlés. A képviselők ezen alkalomból harmincöt napirendi pontot tárgyaltak.

Gerhát Karina

Salgótarján, Városháza. Közgyűlés

Fotó: Hegedűs Márk

Többek között elfogadták Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának a 2019. évi költségvetési beszámolóját, valamint több önkormányzati rendelet módosításáról is döntöttek.

A polgármesteri tájékoztatóban Fekete Zsolt, városvezető elmondta: a veszélyhelyzet két hete véget ért. Minden helyi intézményt, létesítményt újból kinyitottak. Ennek ellenére azonban nem lélegezhetünk fel teljesen, amikor világszerte a járvány következő hullámait emlegetik.

– Ezért saját városunkra nézve a következő hónapokra több nehéz, ám a salgótarjániak biztonsága érdekében felelős döntést hoztunk meg. A kormány augusztus 15-ig nem engedélyezi az 500 embernél nagyobb tömegrendezvény megtartását. Ugyanakkor az önkormányzat saját hatáskörben szeptember 30-ig nem szervez tömegrendezvényt. Ennek értelmében idén elmarad a Pont Ott Parti, az augusztus 20-i főtéri koncertek és a tűzijáték, illetve a nyárzáró fesztivál is – emelte ki Fekete Zsolt.

Hozzátette továbbá: úgy gondolják, bár nagyon hiányozni fognak, ezek a hagyományos rendezvények, de jelen helyzetben fontosabb a Salgótarjánban és annak környékén élő emberek egészsége, biztonsága.

– A strandot idén zárva kell tartanunk. A területén ugyanis távhőfejlesztés zajlik, amely befejezési határideje augusztus 31. Ezért egyébként sem tudtuk volna kinyitni. Ugyanakkor el kell mondani, hogy szintén egészségügyi megfontolásból jobbnak látjuk, ha ezen a nyáron a Városi Tanuszodát tarjuk nyitva. Természetesen szigorúan ellenőrzött higiéniai körülmények között – mondta Fekete Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában