szünet

2020.07.22. 17:20

Felhőtlenül telnek a napok a salgótarjáni Erzsébet-táborban

A változatos és színes programok négy héten keresztül garantáltak a salgótarjáni Erzsébet-táborban. Az azon részt vevő gyerekek egy percet sem unatkoznak, egész nap jól szórakoznak, köszönhetően a szervezőknek és a szabadidejüket feláldozó pedagógusoknak.

Gulyás Edina

Salgótarján, SITI Központ. Erzsébet tábor.

Fotó: Hegedűs Márk

Az idei évben már negyedik alkalommal várják a megyeszékhelyen és környékén élő általános iskolás diákokat abba az Erzsébet-táborba, amelynek anyagi hátterét a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont nyertes pályázata fedezi. A megvalósítás pedig a Salgótarjáni Civil és Ifjúsági Ház munkatársait dicséri, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy a vidám napok feltételeit biztosítsák.

– A nyár folyamán négy turnuson keresztül fogadjuk a gyerekeket a napközis táborban, ami nagyon népszerű a gyerekek és a szülők körében is – tájékoztatott Müller Veronika programfelelős, aki arról is beszámolt: – Van olyan diák, aki már negyedik éve vesz részt ezen a lehetőségen, sőt akad olyan is, aki mind a négy hetet velünk tölti. Idén a járvány miatt összesen húsz gyereket tudunk fogadni hetente. Nekik minden ingyen van, és napi négyszeri étkezést is biztosítunk a jelenlévőknek. Mindezért egy jelképes összeget, ötszáz forintot kell fizetniük.

Szolnoki Béláné Gyöngyvér néni és Torák Ervinné Teréz néni – a Petőfi Sándor tagiskola pedagógusai – már rutinos táboroztatók, akik minden évben feláldoznak egy-két hetet a nyári szabadságukból azért, hogy a gyerekekre felügyeljenek.

Mint mondják, rendkívül mozgalmasak a napok: a táborozók különböző sportokkal ismerkedhetnek, kreatív foglalkozásokon vehetnek részt. De a programok által a közösségépítésre, az egészség- és a környezettudatosságra is nagy hangsúlyt fektetnek.

– Voltunk már a Pegazus Élményközpontban, a szécsényi Robinson szigeteken és a moziban filmvetítésen is. Ezekhez kapcsolódóan aztán különböző játékos feladatokat oldunk meg – fogalmazott Torák Ervinné, aki azt is elmondta: – Nagyon nagy igény van erre a nyári táborra, hiszen a munkájukat végző szülők napközben jó helyen tudhatják gyermekeiket.

Az önfeledt kikapcsolódást nyújtó programok jó alkalmat biztosítanak arra is, hogy fontos barátságok szövődjenek, a kicsik megnyílnak, a zárkózottak is felszabadultan játszanak.

– Szeretem ezeket a tartalmas napokat, jó látni, hogy jól érzik magukat a táborozók, csillog a szemük és rengeteg élménnyel lesznek gazdagabbak – hangsúlyozta Szolnoki Béláné.

Megkérdeztük: Mi tetszett a legjobban a táborozás alatt?

Kecskés Borka: – Salgótarjánba a Gagarin általános iskolába járok. Már második éve veszek részt az Erzsébet-táborban, és nagyon jól érzem itt magam. Sok barátot szereztem, van, akivel tavaly óta tartom a kapcsolatot. Idén nyáron megyek még másik táborba is. Minden játékot szívesen kipróbálok, a számháború volt a kedvencem, és a Robinson szigeteken is jól éreztem magam.

Lenkó Zalán: – Karancslapujtőre járok iskolába, így szinte senkit sem ismertem itt a táborban. Azonban már harmadik alkalommal töltöm itt a nyári szünet egy részét, így sok barátot szereztem. Minden alkalommal gyorsan telnek a napok, a színes programok között sok olyat találok, amelyen örömmel veszek részt. Idén a Lassie hazatér című mozifilm tetszett legjobban.

Somoskői Franciska: – Először veszek részt ebben a táborban, de csak jókat tudok róla mesélni. A lányokkal gyorsan megtaláltam a közös hangot. Szeretek új dolgokat kipróbálni, és az itt töltött napok alatt erre sok alkalmam van. Megtanultam például kötelet fonni, ezenkívül kulcstartót is készítettünk, és a pólóbatikolás is nagyon megtetszett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában