ettől leesik az álla

2020.07.09. 07:00

270(!) millióért még leszállópályát is kapunk Nógrád legdrágább birtokához

Ismét utánajártunk, mi a helyzet a nógrádi ingatlanpiacon, kíváncsiak voltunk miből lehetne válogatni ha milliomosok, vagyis inkább milliárdosok lennénk. Bár Nógrád megye évek óta az ország egyik legszegényebb regiójához tartozik, mégis akadnak olyan százmilliókat kóstáló pecók is amihez vízesés, fürdőtó de még helikopterleszálló pálya is tartozik.

Sz. R.

Az ingatlan.com adatbázisában igencsak bő a kínálat, az elképzeléseknek szinte csak a pénztárca szab határt. Talán nem meglepő, hogy a tavalyi összeállításunkban szereplő ingatlanok egy része még azóta sem kelt el. Ezek között akad olyan is amelyiknek jócskán csökkent az ára, de olyanra is van példa amiért idén már tízmilliókkal is többet kérnek.

Lássuk a dobogós, százmilliókat érő nógrádi pecókat

Idei listánk első helyére a tavalyi ezüstérmes, a több mint 70 ezer négyzetméternyi területtel rendelkező karancsberényi birtok került. Akkori ára 219 millió forintra rúgott, 2020-ban pedig már 270(!) millióért keresik az „ingatlanmonstrum” új, (ahogy a hirdetésben is nevezik) páratlanul gazdag tulajdonosát.

Fotó: Ingatlan.com

Na de lássuk csak, mit is kapunk ezért a csillagászati összegért. Természetesen a hirdetés leírásában is bőven adnak ízelítőt az extrákkal telepakolt kéglihez. Nézzük a legérdekesebbeket: fenyőerdő, mahagóni fából készült könyvtár, többezres könyvgyűjteménnyel, salakos tenisz és kosárlabda pálya, díszhalas fürdőtó, vízesés, és most kapaszkodjanak meg: egy helikopterleszálló pálya is. Az edzőterem és a szauna ma már a luxusvillák elengedhetetlen alapkelléke, így természetesen ezek sem maradhattak ki a repertoárból.

Lássuk listánk második helyzettét, azt az ingatlant amit megfosztottak tavalyi címétől. Ez nem más mint egy 1760-ban épült, 18 ezer négyzetméteres, mátraszőlősi barokk stílusú műemléki kúria. Tavalyi ára még 280 millió forint volt, ez idén igencsak lecsökkent, hiszen több mint százmillió forinttal kevesebbért adják, egész pontosan 159,9 millió forintért.

Fotó: ingatlan.com

Az ingatlanos természetesen itt is kitett magáért, a hirdetés leírása igazán kecsegtető. Ahogy írják, a birtokról gazdag panoráma nyílik a Mátrára és az egész településre. A területen ősfák emelkednek ki a környezetükből, amik őshonos magyar madárfajoknak ad otthont, illetve 30 darab válogatott gyümölcsfáról is eszegethetünk. A birtok kitűnő lehetőséget ad egy istálló kialakításához, és az ingatlan csillagászati árába még egy hintó is beletartozik.

Idei bronzérmesünk egy új résztvevő, ami nem más mint egy érsekvadkerti kastély a maga „csekély” 149 millió forintos árával.

Fotó: ingatlan.com

[eweb-voting id="3329393"]

Akinek ennyi pénze van valószínűleg több autóval is rendelkezik, így jól fog járni a teljesen külön kialakítású, 5 férőhelyes garázzsal ami a főépülettől külön került kiépítésre. Utóbbi egy két szintes, 638 négyzetméteres lakótér összesen hét szobával, 2 fürdőszobával, társalkodóval és egyéb helyiségekkel rendelkezik.

Persze nem minden arany ami fénylik, de ezt a hirdetésben korrekt módon jelezik, így a vevőnek egyel kevesebb kellemetlen meglepetésben lesz része. „A ház teljes felújításra került, bár helyenként erősen jelentkezik a vizesedés.” Nos, ez már legyen az új tulajdonos gondja…

De itt még nincs vége a százmilliókat érő ingatlanoknak, van még bőven miből szemezgetni.

A 13 szobás, 5 fürdőszobás gyarmati vadászbirtok 140 millióért

Fotó: ingatlan.com

A szendehelyi 3,1 hektáros lovasbirtok 135 millióért

Fotó: ingatlan.com

A 120 millióét érő, karancskeszi Záhorszky-Prónay kúria

Fotó: ingatlan.com

A vanyarci 119,9 milliót érő „nyugalom szigete”

Fotó: ingatlan.com

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában