amatőr színjátszás

2020.06.27. 15:30

Hű maradt szülőföldjéhez a színészként is tündöklő szécsényi tanárnő

Csizmadia Kinga több mint hat éve foglalkozik amatőr színjátszással. Eleinte nem gondolta, hogy ez a hobbi hamarosan életének meghatározó eleme lesz.

Szenográdi Ferenc

Csizmadia Kinga néhány éve énektanárként segíti a színjátszó csapat felkészülését NMH-fotó

– Az Andi Színjátszó Társulatnak és természetesen a csoport vezetőjének, Garamvölgyi Andreának hála, az ország számos kőszínházában játszhattunk már, többek között Debrecen, Békéscsaba, Veszp­rém, Salgótarján közönségének – mondta Csizmadia Kinga, akinek a nevéhez sok sikeres előadás fűződik az elmúlt évekből. A Hair című musicalben Peggyt alakította, az Abigélben Kiss Mari, az István a királyban Réka, A dzsungel könyvében Tuna szerepét bízta rá Garamvölgyi Andrea rendező.

– Az egész estés előadások mellett számos énekes műsorra kaptunk felkérést. A legtöbbször a két legjobb barátommal, Pesák Ádámmal, aki már a budapesti Operettszínház művésze, és Deák Virággal léptünk fel – mondta a civilben gimnáziumi tanárként dolgozó hölgy. Deák Virággal például 2019. év tavaszán a második helyen végeztek a miskolci „Hangok varázsa” énekverseny duettkategóriájában.

Csizmadia Kinga néhány éve énektanárként segíti a színjátszó csapat felkészülését NMH-fotó

Ahogy Kinga fogalmazott, szabadidejében sem igazán tud elszakadni a társulattól, és nem is akar, hiszen az egy igazi baráti társaság. A próbák, fellépések mellett grillpartik is erősítik a közösségi szellemet.

– A társaimmal együtt hálásak vagyunk Andreának, hogy létrehozta a társulatot, amely olyan színvonalon dolgozik, hogy kivívta a közönség és a szakma elismerését is. Ezt a rengeteg felkérés mellett az is bizonyítja, hogy a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházban két alkalommal is megkaptuk a Vastaps-díjat az előadásunkért – mondta.

Kinga néhány éve mint énektanár segíti a színjátszó csapat vezetőjének munkáját, és az édesanyja is bekapcsolódik a társulat életébe jelmezek készítésével. A fiatal tanárnő iskolai munkájával kapcsolatban arról is beszélt, hogy a járványveszély idején sok segítséget kapott az online oktatás időszakában kollégájától, Ember Pétertől.

– Sokan furcsának találják, hogy a Budapesten eltöltött idő után nem a fővárost választottam, hanem hazajöttem a szülőföldemre. Úgy érzem azonban, hogy minden, ami számomra fontos, az itt van. Szécsényben a helyemen vagyok, és jól érzem magam Nógrád megyében – mondta végezetül.

Névjegy

Csizmadia Kinga az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanult, ahol matematika, ének-zene szakos diplomát szerzett 2019-ben. Tanulmányai alatt sem szakadt meg kapcsolata a szécsényi színjátszókkal. Balassagyarmaton tanít a Balassi Bálint Gimnáziumban, ahol néhány lelkes, és tehetséges diákjával megalakította a Balassi Könnyűzenei Formációt. Miskolcon a Hangok varázsa énekversenyen is indultak, ahol különdíjat kaptak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában