Nógrádi UFO-akták

2020.06.13. 11:18

Évtizedek után tudta meg a verebélyi férfi, mit látott a világháború után

A kazári ufó-kutató, Miskolci László több érdekes észlelést is összegyűjtött. Legfrissebb történetét Mátraverebélyben, Kányás-telepen gyűjtötte egy 87 éves szemtanú segítségével.

B.L.

1800-as évekbeli gömbvillám fametszet

– Éppen véget ért a második világháború, már többen kimerészkedtek az utcákra. Mi a fő utca mellett laktunk, akkor voltam úgy 12 éves. egyszer az út vonalában egy focilabda méretű tűzgolyó suhant végig. Elég alacsonyan jött és sokan megijedtek, a nők pedig sikoltozni kezdtek. Amikor minket elhagyott, akkor kezdett el felfelé emelkedni. Ez azóta is a fejemben van, pontosan emlékszem rá – emlékezett vissza a szemtanú.

Miskolci László szerint a történet idejében bár már lehetett olvasni az elektromos gömbvillám jelenségéről, akkoriban még nem volt teljesen elfogadott a létezése a tudományos körökben.

1800-as évekbeli gömbvillám fametszet

– Csak a hetvenes években vált mindenki számára nyilvánvalóvá, hogy létezik ez a jelenség, de a mai napig nem tudják pontosan, hogy hogyan is jön létre. Pedig a „matató ménkűről” több száz éve vannak feljegyzések és beszámolók, de a bizonyítékra sokat kellett várni, s azóta már videófelvétellel is rendelkezünk róluk – véli a kutató.

Furcsa jelenségek

Amennyiben ön is tapasztalt megmagyarázhatatlan dolgokat, írja meg nekünk a [email protected] címre!

 

Címkék#UFO
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában