felújítás

2020.06.21. 08:13

Családi bölcsőde nyílik a becskei iskolában

Családi bölcsődét alakít ki a használaton kívüli iskolai épületrészben a község önkormányzata.

H. H.

Agócs Pál polgármester: „Itt lesz a családi bölcsődénk”

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Agócs Pál polgármester elmondta, egy éve megszűnt az alsó tagozatos oktatás az intézményben, a becskei diákok a környező települések, Bercel, Nógrádkövesd és Nógrádsáp iskoláiba járnak, ám egy kiscsoportos, öt-nyolc gyermeket fogadó, úgynevezett családi bölcsőde kialakítására igény támadt a faluban, a szülők jelezték, jó lenne, ha ez az ötlet megvalósulna. Kézenfekvő lehetőségként kínálkozott helyszínként az iskola, hiszen belátható időn belül nincs remény az újraindítására. Ráadásul ez a megoldás csak minimális befektetést, felújítást igényel, hiszen a belső berendezésen kevés dolgot kell átalakítaniuk.

Agócs Pál polgármester: „Itt lesz a családi bölcsődénk”
Fotó: L. B. / NMH

Az önkormányzat még a nyáron elvégzi a szükséges beavatkozásokat, a tárgyak-eszközök bölcsődei korosztályhoz igazítását, a két gondozó szeptembertől akár már fogadhatja is az apróságokat az új intézményi részlegben. Ezzel párhuzamosan megszépítették a szomszédos óvoda udvarát, benne a játékok rendbetételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában