Szécsény

2020.06.25. 11:20

Nógrád egyetlen malmában biztosítják kenyerünk legfőbb alapanyagát

A járvány miatti korlátozások nehéz időszakában is helytálltak a dolgozók a szécsényi malomban, amely az egyetlen ilyen üzem a megyében.

Sz. F.

Forrás: NMH

Fotó: H.Cs.

– A sorozatos fejlesztéseknek köszönhetően európai mércével mérve is komoly malom működik Rákóczi városában – vélekedett Verebes József, a szécsényi Mill Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: – Folyamatosan fejlesztettünk, most egy 300 millió forintos beruházást hajtunk végre. Automatizáljuk a csomagolót, a lezsákolót, korszerű targoncákat vásárolunk és felújítjuk a hídmérlegünket. Az automata lezsákolás azt jelenti, hogy a gép raklapra rakja a zsákokat, fóliázza, ezzel megszűnik a kézi lezsákolás. Ugyanezt tudom elmondani a csomagolóüzemünkről is. A beruházással nagymértékben könnyítjük a dolgozók fizikai munkáját.

Az igazgatótól megtudtuk, hogy a malom kapacitása 24 órás műszakban 72 tonna, a dolgozók száma 25 fő, s több mint 30-féle terméket állítanak elő. A speciális lisztfélékből az ország más malmai is vásárolnak tőlük. Ami az alapanyagot illeti, nincs gond, a silókban őrlésre vár a búza, de szükség esetén a központi ellátásból is kapnak alapanyagot. A liszt nyolc-tíz napig marad náluk utóérlelésen, csak ezután kerül a pékségekbe, üzletekbe.

Verebes József, a szécsényi malom ügyvezető igazgatója
Fotó: Sz.F. / NMH

A koronavírus komoly kihívást jelentett a cég számára. Élelmiszerüzem lévén fokozottan figyelnek a higiénia betartására.

– Szigorú a beléptetési rendszerünk. Reggel – a lázmérés után – a dolgozóinkat egészségi állapotukról kérdezzük, majd következik a kéz- és lábfertőtlenítés, s csak ezután vehetik fel a munkát. A munkások védelme miatt a kistérségi értékesítést megszüntettük – tájékoztatott Verebes József. Hozzátette: a szécsényi boltokban kaphatók a termékeik.

– Folyamatosan egyeztettem Stayer László polgármesterrel és Varga Bélával, a Nógrád Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatójával. Fontos, hogy ne álljon le az üzem, s biztosítani tudjuk a kenyérnek valót. Hazánk különböző pékségeiben egymillió kenyér készül naponta a szécsényi lisztből. Köszönettel tartozom kollégáimnak a helytállásért s azért, hogy megértik, mennyire fontos a munkánk. Mindenki fegyelmezetten, az egészségügyi előírásokat betartva végzi a munkáját – fogalmazott az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában