menetrend változás

2020.05.18. 11:30

Változott a menetrend, enyhülhet a zsúfoltság Salgótarjánban

Munkanapokon huszonnyolccal több helyi autóbuszjárat indul útnak hétfőtől Salgótarjánban. Ez szűk 20 százalékkal jelent több járatot a „normál” szabadnapi menetrendhez képest.

Kéri István

Az új menetrend jobban igazodik a munkába járáshoz és a hazajutáshoz

Forrás: NMH

Fotó: Illusztrációs fotó: H. M.

A veszélyhelyzet ideje alatt a közgyűlés jogkörét önállóan gyakorló Fekete Zsolt polgármester határozatának megfelelően május 11-től munkanapokon is a szombati menetrend szerint jártak a buszok a városban.

A módosítással egyidejűleg az önkormányzat kérte a Volánbusz Zrt.-től – amelynek jelentősen lecsökkent az utasforgalma és a bevétele –, hogy kísérjék figyelemmel az autó­buszjáratok leterheltségét, illetve az utazási igényeket.

Szükség esetén pedig tegyenek javaslatot a menetrend esetleges módosítására.

A hétfőtől életbe lépett bővítés jellemzően a munkakezdés előtti és a munkaidő vége utáni időszakokat érinti.

Nem véletlenül: a délelőtti és esti időszakokban a legtöbb viszonylaton nem volt zsúfoltság, az említett napszakokban viszont annál inkább.

Salgótarjánban egy normál szombaton 176 helyi autó­buszjárat indul útnak. Hétköznapokon ettől mindösszesen néggyel több járat közlekedett a múlt héten: az ipari park elérhetőségét bővítették irányonként kettő reggeli járattal.

Május 18-tól kezdődően munkanapokon 208 járat közlekedik a városban. A „normál” munkanapi menetrendben 296 járat szerepel.

Jellemzően reggel és a kora délutáni órákban bővül néhány járatpárral a tömegközlekedési lehetőség Zagyvaróna, Zagyvapálfalva, a Beszterce-lakótelep viszonylatában, illetve visszaáll a menetrendbe egy országhatárig közlekedő délutáni járat.

Az ipari park munkanapi kiszolgálására úgy tűnik, messze nem volt elég a szabadnapitól minimálisan bővített menetrend. Számos lakossági panasz érkezett ugyanis a munkába járás, illetve az onnan hazajutás nehézségei miatt.

Az üzemek felé és felől hétfőtől közel megduplázódik a járatok száma, de még így sem fog annyi busz közlekedni az ipari park viszonylatában, mint az a korábbiakban – munkanapokon – megszokott volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában