Hiányoznak a próbák a varsányi óvoda néptánc oktatójának

– A tánc fontos része az életemnek. Ahogy a zenével, úgy a tánccal is érzelmeket fejezünk ki, örömet szerzünk önmagunknak és másoknak – vallja a Kurucz Boglárka, a Palóc Néptáncegyüttes tagja.

Sz. F.

Huszonöt ügyes, szorgalmas kisgyermek tanulja a néptánc alapjait Kurucz Boglárkával

Forrás: Fotó: Sz. F.

Az általános iskolát követően a fóti Népművészeti Szakképző Iskola Szakiskola és Gimnázium néptánc tagozatán folytatta tanulmányait. Itt OKJ-s néptáncoktatói szakképesítést, majd Az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán pedig óvodapedagógusi oklevelet szerzett. Három éve a varsányi óvodában dolgozik.

Tanulmányai alatt is táncolt a Palóc Néptáncegyüttesben, amelynek lelkes tagjaként Kail Csaba-díjjal tüntették ki. Ahogy mondta, a táncnak nagyon sokat köszönhet: számos európai országba eljutott és Izraelben is járt. Megtiszteltetés volt számára, amikor felkérték, hogy a néptáncegyüttesben való szereplés mellett vállalja el az Apró Palócok utánpótláscsoport vezetését is. Örömmel mondott igent.

Huszonöt ügyes, szorgalmas kisgyermek tanulja a néptánc alapjait Kurucz Boglárkával Fotó: Sz. F.

– Hat éve, hogy az óvodáskorú gyermekekből álló utánpótláscsoporttal foglalkozom. Vezetésemmel 25 szorgalmas, ügyes gyerek tanulja a néptánc alapjait. A próbák és a színpadi fellépések viszont most a koronavírus miatt elmaradnak, éppúgy, mint a felnőttegyüttesnél. Tudomásul kell vennünk az előírásokat, ez valamennyiünk érdeke. Reméljük, hogy mielőbb véget ér ez a helyzet – mondta, majd hozzátette: – Ami a munkahelyemet illeti, naponta bemegyek a varsányi óvodába. Jóval kevesebb a munkánk, viszont azok a szülők, akik nem tudják a gyermek napi felügyeletét megoldani, behozzák gyermekeiket.

Boglárkának már nagyon hiányoznak a jó hangulatú próbák, a gyermekekkel való foglalkozás, de türelmesen viseli a kialakult helyzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában