enyhítés

2020.04.03. 15:51

Visszafizetési haladék: támogatják a nógrádi mikrovállalkozások fizetőképességét

A koronavírus-járvány mikrovállalkozásokat érintő hatásának enyhítése érdekében a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (NMRVA) valamennyi, a Mikrohitel Programban fennálló tartozással rendelkező ügyfele számára 2020. december 31-ig fizetési haladékot biztosít március 18-tól.

V. E.

Tízezer és húszezer forintos bankjegyek egy pénztárcában. Magyarország ma is hivatalos fizetõeszközét, a forintot, 70 évvel ezelõtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengõt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Faludi Imre

Varga Béla, az alapítvány elnöke elmondta: az NMRVA elkötelezett a mikrovállalkozások támogatása iránt. Amint kifejtette: a kezdeményezéssel a fizetőképességük fenntartását kívánják elősegíteni a rendeletekhez igazodva, amelyeket a kormány hirdetett ki a koronavírus-járvány nemzetgazdaságot és az állampolgárokat érintő hatásának enyhítése érdekében. A fizetési haladék időtartamában a kölcsönszerződés szerint esedékes tőke- és kamatfizetési kötelezettségek – a törlesztőrészlet megfizetésének hiányában – nem válnak esedékessé.

Varga Béla hozzátette: amennyiben a hitelfelvevő a fizetési haladék időtartama alatt mégis teljesít törlesztést, úgy azt az eredeti, kölcsönszerződés szerinti rendelkezéseknek megfelelően számolják el.

A fizetési haladék időtartamát követően a tartozás rendezésére a kölcsönt felvevő döntése alapján két lehetőség adott. Így a törlesztés vagy az eredeti futamidőn belül az eredetinél magasabb törlesztőrészletekkel, vagy a szerződésben szereplő törlesztőrészlet összegének fizetésével, de a kölcsönszerződés futamidejének szükséges mértékű meghosszabbításával történik. A fizetési haladék kezdetekor már fennálló, lejárt tartozásokat a fizetési haladék időtartamának lejártát követő 30 napon belül kell megfizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában