tánc

2020.04.16. 21:08

Nógrádi virtussal tarol a neten a rendőrség táncos videója

Nagy sikert aratott a néptáncosok kezdeményezése a Facebookon. Az akcióval az otthonmaradás fontosságára hívják fel a figyelmet.

A rendőrség is teljesítette a legényesező kihívást. Ahogy a Legyél te is rendőr Facebook-oldalon olvasható, hogy a két egyenruhás évek óta nem legényesezett, remekül helytálltak, még a néptáncosok is elismerésüket fejezték ki. A videó, amelyben információink szerint egy Nógrád megyei származású rendőr (a jobb oldalon táncoló) is szerepel, egy nap alatt több, mint 17000 lájkot, 1200 kommentet kapott, és 8700 ember osztotta meg.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Facebook oldalán tette közzé a LEGÉNYESEZZ OTTHON kihívás produkcióit, melyben tánccal fejezik ki hálájukat ebben a nehéz időszakban – az egészségügyben, kereskedelemben, rendvédelmi szerveknél, oktatásban, s bárhol máshol – értünk dolgozók fáradhatatlan munkájáért. A kezdeményezés lényege az otthonmaradás fontossága, illetve az otthoni gyakorlás lehetősége.

„Fontos, hogy mindenki, aki megteheti, most maradjon otthon! De mi otthon is tudunk táncolni… Mutasd meg a világnak, milyen virtuózan táncolsz kalotaszegi legényest!” – írták felhívásukban. A feladat, hogy 6 szabadon választott kalotaszegi legényest kell eltáncolni a lakásban, és 3 újabb személyt megnevezni a kihívásra.

Nemrég a nógrádi néptáncosok is csatlakoztak a járványhelyzet szülte videós kihíváshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában