programok

2020.03.09. 15:02

Nemzeti ünnepünkön két salgótarjáni múzeum is ingyenesen látogatható

A március 15-i hétvége rengeteg programlehetőséget kínál.

G. E.

Forrás: NMH

Aki a múzeumlátogatás mellett teszi le a voksát, jó ha tudja, hogy a nemzeti ünnephez kapcsolódóan országszerte rengeteg intézménybe ingyenes a belépés. Szűkebb hazánkban a megyeszékhelyen található Dornyay Béla Múzeum idén is csatlakozik a kezdeményezéshez. A látogatóhelyen három állandó kiállítás tekinthető meg a következő hétvégén jegyvásárlás nélkül. Az érdeklődők megnézhetik a Nógrád megye történetét felvonultató tárlatot. Üvegváros címmel a salgótarjáni üveggyártás várostörténeti jelentőségű tárgyai láthatóak, és a Mihályfi-gyűjtemény is megtekinthető lesz.

A Bányamúzeum szintén nyitva tart március 15-én, az idelátogatók a felszíni és a felszín alatti kiállítást egyaránt ingyen látogathatják. Utóbbi esetében csupán háromszáz forintos tárlatvezetési díjat számolnak fel. Az előzetes bejelentkezés alapján nagy az érdeklődés a nógrádi szénmedence múltját és műszaki emlékeit felvonultató, a város szívében található József lejtős akna iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában