rendelet

2020.01.15. 13:04

Várakozóhelyeket létesítenek Szendehelyen

Gépjármű-várakozóhelyek szabályozásáról szóló helyi rendeletet alkotott meg nemrégiben a község képviselő-testülete. A határozat a leendő egészségügyi központ kialakításához kapcsolódik.

H. H.

Forrás: shutterstock

Ahogy több más település, így Szendehely is kifejezetten bízik a Magyar Falu Programra beadott pályázatai sikerében, hiszen rengeteg olyan feladat van, amely feltétlenül megoldandó a közeljövőben.

– Nálunk ilyen az egészségügyi központ kialakítása – fejtette ki Altsach Ignác polgármester.

Altsach Ignác
Fotó: Torjay Attila / NMH

– Jelenleg három különböző helyszínen működik az orvosi, a fogorvosi és a védőnői ellátás, és a körülmények egyre kevésbé felelnek meg mind a szakemberek, mind a betegek igényeinek, és cseppet sem méltóak a huszonegyedik századhoz. Az önkormányzat ezért határozta el, hogy központosítja az egészségügyi szolgáltatásokat, ami mindenki számára hasznos lesz. A katolikus templom szomszédságában szemeltünk ki erre a célra ingatlant, az omladozó épületet elbontjuk és az építési engedélyt is beszereztük. Már csak arra várunk, hogy a beadott pályázatunk kedvező elbírálásban részesüljön, amire esély kínálkozik, hiszen bővítik a támogatási lehetőségeket.

A polgármester hozzátette, az új helyszín felmérése során kiderült, a belső udvar nem lesz alkalmas arra, hogy ott kényelmesen parkolhassanak a gépjárművek. Ezért hozta meg a képviselő-testület a várakozóhelyek szabályozásáról szóló rendeletet. A templom melletti mellékutcában létesítenek ilyen pontokat az autók számára, és a betegeknek nem kell majd sokat gyalogolniuk a rendelésre igyekezve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában