fejlődés

2020.01.15. 11:31

Valódi szívügyüknek tekintik Szécsény közművelődési életét

Szécsényben a helyi közművelődési nonprofit kft.-hez tartozik a művelődési ház, a Kubinyi Ferenc Múzeum, a Nosztalgia Múzeum, a Városi Könyvtár, a Tűztorony, a Kerekbástya, a Kézművesház, valamint a benczúrfalvai és a pösténypusztai kultúrház. A kft. ügyvezetői tisztségét eddig Garamvölgyi Andrea töltötte be.

Szenográdi Ferenc

Kissné Babinszky Andrea az ügyvezetés feladatait látja el

Forrás: NMH

Fotó: Sz. F.

Garamvölgyi Andrea az elmúlt évben úgy döntött, hogy képviselőnek jelölteti magát az októberi önkormányzati választásokon. A választóktól igen magas százalékban bizalmat is kapott, viszont az önkormányzathoz tartozó intézmény vezetői posztját nem töltheti be helyi képviselő. Ezzel tisztában is volt Andrea a választások előtt. Ám jelentkezését az motiválta, hogy képviselőként még többet tehet Szécsény közművelődéséért, s hatékonyabban tudja segíteni a helyi közművelődési feladatokat.

Garamvölgyi Andrea a közművelődési és a turisztikai ágazatban fejti ki tevékenységét
Fotó: Sz. F. / NMH

– A kft.-én belül az ügyintézői feladatok, a közművelődési és művészeti terület ellátása két embert igényel – vélekedett. Az önkormányzati választásokat követően Garamvölgyi Andreát felmentették az ügyvezetői tisztségéből, helyette Kissné Babinszky Andreát nevezték ki. Garamvölgyi Andreát megválasztották a közművelődési és sportbizottság elnökének. Képviselőként, bizottsági elnökként is fontosnak tartja a közművelődési és oktatási intézmények hatékonyabb együttműködését. Azt mondta, létrehozza a közművelődési, civil, és ifjúsági kerekasztalt. Munkája során számítani szeretne az emberek véleményére is, mivel – ahogy fogalmazott –, ez fontos alapja a hatékonyságnak. A Szécsényi Értéktár munkáját is eredményesebbé kívánja tenni. Elmondta, hogy fel kell éleszteni a testvértelepülési kapcsolatokat, ami az utóbbi időben egyre inkább ellaposodott.

– Kissné Babinszky Andrea személyében olyan ember került a kft. élére, aki átlátja a feladatokat, megfelelő szakmai felkészültséggel rendelkezik, s jól együtt tudunk dolgozni – vélekedett Garamvölgyi Andrea.

Kissné Babinszky Andrea az ügyvezetés feladatait látja el
Fotó: Sz. F. / NMH

Kissné Babinszky Andrea Gödöllőn, az egyetemen Gazdasági Agrármérnök és Vidékfejlesztési Szaktanácsadó végzettséget szerzett. Rendelkezik felsőfokú logisztikus, pályázatírói, minőségirányítási képesítéssel. Salgótarjánban a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványnál dolgozott elsőként, ahol másfél évet töltött el pályázatíróként. Ezen kívül a Szécsényi Városfejlesztő Nonprofit kft.-nél projektfejlesztő és tanácsadói munkakört látott el.

2017-ben Garamvölgyi Andrea megkérte őt, hogy igazoljon át hozzájuk, legyen a munkatársa. Fő feladata volt a kastély felújításának 600 millió forintos projektje, valamint a kft.-hez fűződő közművelődési pályázatok készítése. A két Andrea jól kiegészíti egymást, szakterületeik kiváló ismerői. Munkamegosztásukat ennek megfelelően alakították ki: Kissné Babinszky Andrea az ügyvezetés feladatait látja el, Garamvölgyi Andrea pedig a közművelődési és a turisztikai ágazatban fejti ki tevékenységét.

– Szeretném, ha a kft. minél több anyagi forráshoz jutna pályázatok útján. Azon dolgozunk, hogy tovább fejlődjön Szécsény közművelődési élete – fogalmazott Kissné Babinszky Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában