beruházás

2020.01.26. 07:03

Minden belterületi utat felújítottak már Mátranovákon

A településen immár szinte minden belterületi út aszfaltozottá vált az elmúlt években, amely elsősorban az önkormányzat önerős beruházásainak köszönhető.

P. K.

Bodor Ernőné, a község polgármestere

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

Bodor Ernőné, Mátranovák polgármestere a Nool.hu érdeklődésére elmondta: az önkormányzati utak hossza 27 kilométer, s ebből már csak közel két kilométer vár felújításra. A községvezetés mintegy 100 millió forintot költött a belterületi úthálózat rendbetételére az elmúlt öt évben. Megújult egyebek mellett a Dózsa György út felső és középső szakasza, az Orgona út egy szakasza, a Nyírmedi út vége, a Dombhát út, a Ságvári út, az Árpád út, az Akác út, a Tavasz út, valamint a Csokonai út.

Bodor Ernőné, a község polgármestere
Fotó: Hegedűs Márk / NMH

– A település bevételeivel továbbra is úgy fogunk gazdálkodni, hogy hamarosan az eddig kimaradt utak is szilárd burkolatot kaphassanak – tette hozzá a településvezető. Mint elárulta: 2018 őszén megkezdődött a Mátracserpusztára vezető út felújítása is, amely 14 millió forint vidékfejlesztési támogatásból és 2 millió forint önerőből válik modernné. E kivitelezéshez az Egererdő Zrt. további egymillió forinttal járult hozzá. Ezeken felül három éve már a Magyar Közút Zrt. beruházásban is történtek útrekonstrukciók: a munkagépek a Bombardier gyárának környékén dolgoztak, a településen átvezető út 800 méteres szakaszban újult meg. A kö­zeljövőben több mint 65 millió forint uniós forrásból épülhetnek új járdák, gyalogátkelőhelyek, illetve megvalósulhat a kerékpárút kijelölése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában