egészség

2020.01.30. 14:13

Még mindig érdemes beadatni az influenza elleni védőoltást

Országosan már influenzajárvány van.

G. K.

Debrecen, 2016. november 23. Dézsi Ágnes háziorvos influenza elleni védõoltást ad be egy páciensnek Debrecenben 2016. november 23-án. Az idei szezonban a 60 éven felüliek és a rizikócsoportba tartozók védõoltásához 1,3 millió adag térítésmentes influenza elleni oltóanyag áll rendelkezésre. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: Czeglédi Zsolt / MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A megyében még nem ütötte fel fejét a kór, de az előző héthez képest a megbetegedések száma nőtt – tudta meg portálunk Feketéné dr. Zeke Ildikótól.

A megyei tisztifőorvos hozzátette: a Nógrád Megyei Kormányhivatal adatai szerint az influenzafigyelő szolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján január negyedik hetében a becsült adatok szerint szűkebb hazánkban 252 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Előző héten ez a szám 238 volt. Kelet-Nógrádban kevesebb, míg Nyugat-Nógrádban továbbra is jóval több a beteg. Nyugaton a leginkább érintettek a 14 év alatti gyermekek és a 15–24 éves fiatalok. A megye keleti felében a legtöbb beteg 25–34 év közötti.

– Jelenleg nem ismert egyetlen olyan módszer sem, amivel teljes mértékben elkerülhetnénk bármilyen fertőzést, így az influenzát sem. A megakadályozásnak nincs biztos technikája, azonban, ha a három leghatásosabb taktikát – védőoltás, szappanos vagy fertőtlenítőszeres kézmosás, helyes táplálkozás – egyszerre alkalmazzuk, jobban tudunk védekezni. A súlyos influenza betegség elkerülése érdekében a leghatékonyabb módszer a védőoltás beadatása – hangsúlyozta Feketéné dr. Zeke Ildikó. Hozzátette: ezt még mindig érdemes és javasolt is megtenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában