felsőoktatás

2020.01.14. 13:55

Levelezőn tanulhatnak a diákok Salgótarjánban

Az előző két évhez hasonlóan ezúttal is meghirdette salgótarjáni felsőoktatási szakképzését és mérnökinformatikus alapképzését is az Óbudai Egyetem. A felsőoktatási felvételi tájékoztatóból kiderül: ezúttal levelező munkarendben hirdették meg a képzéseket a nógrádi megyeszékhely campusában.

K. I.

Egyedi képzésben részesülhetnek a diákok Salgótarjánban

Forrás: NMH

Fotó: Illusztrációs fotó: Hegedűs Márk

Az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelyének két képzésére – a pótfelvételivel együtt – 2019-ben már 102 jelentkezőt regisztráltak. A helyi képzések iránt érdeklődő fiatalok száma évről évre emelkedett az első, még csak felsőoktatási szakképzéssel meghirdetett tanév óta. A munkarend azonban eddig nappali volt a salgótarjáni egyetemi központban, most viszont csak levelező munkarendű képzésekre lehet jelentkezni.

Bár egyenértékű levelezős képzések között egy helyi még mindig több szempontból előnyösebb választás, mint egy távolabbi, például egy fővárosi (főleg a jelenlegi albérletárakra tekintettel); ugyanakkor kérdés, hogy a nappali munkarendű lehetőséggel szemben ezt milyen nagyságrendű érdeklődés kíséri majd a fiatalok részéről. Az érdeklődés összesített nagyságrendjét ugyanakkor talán azért is nehéz előre megjósolni, mivel a napjainkban igen népszerű mérnökinformatikus képzés elvégzése így a térségi, ez iránt érdeklődő felnőtt korosztálynak is „kényelmes közelségbe” kerül.

Egyedi képzésben részesülhetnek a diákok Salgótarjánban
Fotó: Illusztrációs fotó: Hegedűs Márk / NMH

A Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar alatti, négy féléves, levelező munkarendű műszaki felsőoktatási szakképzést államilag támogatott és költségtérítéses finanszírozási formában is kínálja Salgótarjánban az Óbudai Egyetem. Ugyanez igaz a Neumann János Informatikai Karhoz tartozó, levelező munkarendben meghirdetett salgótarjáni mérnökinformatikus alapképzésre is. Mindkét képzésnek része egy félév szakmai gyakorlat a salgótarjáni egyetemi központtal szerződött helyi piaci szereplőknél, cégeknél vagy üzemekben. A mérnökinformatikus alapképzésen big data és üzleti intelligencia specializációk közül választhatnak majd a felvételt nyerő hallgatók.

A 2020-as felsőoktatási felvételi eljárásban december közepén kezdődött a jelentkezési időszak a jövő szeptemberben induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre. A részletes és hivatalos információkat a felvi.hu oldalon található felsőoktatási felvételi tájékoztatóban olvashatják el a jelentkezők. A tájékoztató várhatóan január végéig még frissülni fog, ezért a jelentkezés benyújtása előtt mindenképpen érdemes újra átolvasni ezt a tájékoztatót. A jelentkezés határidejének utolsó napja 2020. február 15-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában