XXIX. mérnökbál

2020.01.20. 06:50

Ismét a jótékonyság jegyében báloztak a nógrádi mérnökök

Idén már huszonkilencedik alkalommal rendezte meg jótékonysági bálját a Nógrád Megyei Mérnöki Kamara, amelynek bevételével – az elmúlt évek hagyományát követve – ezúttal is a Palóc Mentőalapítványt támogatják. Múlt szombaton a salgótarjáni Hello Cafe különtermében életre hívott eseményen gazdára talált a Kamaráért díj, de az év mérnökét is kitüntették.

Palchuber Kinga

Bózvári József (balra) gratulál Márkus Pálnak

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

Úgy tartják, hogy a jó mérnök igazi alkotó és független személyiség. Mindezt immár huszonkilencedik alkalommal bizonyította a Nógrád Megyei Mérnöki Kamara évindító bálja, ahol – a jótékonysági célon túl – a szakmában kiemelkedően teljesítő kollégák eredményeivel is megismerkedhettek a vendégek.

Bózvári József, a Nógrád Megyei Mérnöki Kamara elnöke köszöntőjében elmondta: a mérnökbál évről évre nagy érdeklődés mellett zajlik le, s reméli, hogy e megyében példaértékű rendezvény sikere a következő esztendőkben is töretlen marad.

Méhes András, a Palóc Mentőalapítvány elnöke a visszatérés örömét hangsúlyozva kezdett bele ünnepi beszédébe. – A mérnöki kamara töretlenül segíti az alapítványt annak érdekében, hogy még tovább javíthassuk a sürgősségi betegellátás színvonalát, és segíthessük a Nógrád megyei mentőszervezet hatékony munkáját – mondta az elnök. Hozzátette: céljaik között szerepel egyebek mellett a szakmai továbbképzés elősegítése, a bajba jutott mentődolgozók és családjaik támogatása, a szabadidő hasznos eltöltése, valamint a mentődolgozók munkahelyi és szociális körülményeinek javítása is. Az alapítvány tavaly mintegy félmillió forintot mentéstechnikai eszközök vásárlására fordított, továbbá egy nógrádi cég – a Delta-Tech Kft. – nagyobb összeggel is megtámogatta a nógrádi mentőszervezetet. Ezen adományt az Országos Mentőszolgálat Alapítvány megduplázta, így több mint 1,5 millió forint értékben kerültek eszközök – többek között vérnyomásmérők, kötszerek, mentőorvosi táska és őrzőmonitorok – Nógrád megyébe.

Bózvári József (balra) gratulál Márkus Pálnak
Fotó: Hegedűs Márk / NMH

Ezt követően a kamara elnöksége a tradíciókhoz hűen elismerte az elmúlt évben eredményes munkát végző tagtársait is. A Kamaráért díjat Spiegel Józsefné kapta, aki a bálon személyesen nem tudott megjelenni, így elismerését ünnepélyesen egy kibővített elnökségi ülésen vehette át a múlt héten. A kamara vezetősége az év mérnökévé Márkus Pált választotta. A díjazott vízellátási-csatornázási mérnök elmondta: továbbra is szívvel-lélekkel végzi munkáját, s bízik benne, hogy még sok szakmai feladat vár rá a jövőben, hogy tovább bővüljön a pályafutását összegző felsorolás.

Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke pohárköszöntőjében méltatta a bál múltját. – Az esemény minden alkalommal a nógrádiak és a szakmák összefogásáról tesz tanúbizonyságot. Fontos, hogy a mérnökbálhoz hasonló események színesítsék a megye életét, így önkormányzatunk további támogatására számíthatnak a házigazdák – hangsúlyozta az elnök. A vendégek a jótékonysági rendezvényen nem csupán jól szórakoztak, de részvételükkel hozzájárultak ahhoz is, hogy jobbá tegyék mások életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában