megbeszélés

2019.12.01. 08:23

Országos vezetők tanácskoztak Balassagyarmaton

Az Országos Polgárőr Szövetség vezetői testületének tagjai látogattak nemrégiben az Ipoly-parti városban, és a Cserhát Mentőkutyás Egyesület központjában tanácskoztak a szervezet Nógrád megyei elöljáróival.

H.H.

Balról jobbra: Markos György, Vass Miklós, dr. Túrós András

Forrás: NMH

Fotó: H. H.

Az OPSZ elnökségét dr. Túrós András elnök, Markos György alelnök, illetve Török Barnabás, a felügyelő bizottság elnöke képviselte. A megbeszélésen dr. Túrós András kifejtette, dicséret illeti a nógrádi kollégákat, hiszen rendkívül eredményesen dolgoznak. Az országos szinthez képest magas az egy főre jutó polgárőrök száma, az éves szolgálati órák aránya és az abból egy személyre jutó szolgálatellátások mértéke. Ugyancsak méltatta a megyei szövetség kiterjedt és hatékony kapcsolatait, mind a hivatásrendek, mind a civil társadalom irányába. Külön szóvá tette, hogy a közvélemény felé igen nyitottak, rendszeres a sajtómegjelenés, ami azt mutatja, hogy erre a területre nagy figyelmet fordítanak. Végül hozzátette, bár az elmúlt időszakban a polgárőrség aranykorát éli, de ehhez sokat kell dolgozni, növelve a szakmai színvonalat.

Balról jobbra: Markos György, Vass Miklós, dr. Túrós András
Fotó: H. H. / NMH

A házigazdák nevében Vass Miklós megyei elnök foglalta össze a közelmúlt leglényegesebb fejleményeit és tapasztalatait, kitérve az egyre bővülő ifjú polgárőri mozgalomra. Kiemelte, érdemes lenne Nógrádban is kiválasztani egy iskolát, ahol polgárőr centrum működne. Erre legalkalmasabb az SSZC Mikszáth Kálmán Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája volna. Az értekezlet végén előtérbe került még a járási koordinátorok munkája, illetve a megyei jogú városok polgárőrségeinek megerősítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában