galéria

2019.12.28. 15:20

A nógrádi fotóriporter zseniális képeken örökítette meg a hollókői táncoló kutyákat

Komka Péter, az MTI nógrádi fotóriportere kísérte végig Bérczes Christine Elisabeth egy napját.

Nool

Hollk, 2019. december 27. Brczes Christine Elisabeth dog dancing versenyz s oktat ausztrl juhszkutyjval gyakorol Hollkn 2019. december 27-n. A dog dancing tncmvszi elemekkel tsztt professzionlis kutyatrkkk egyvelege, lnyege, hogy a kutya s felvezetje ltvnyos elemekkel tsztt gyakorlatokat mutat be zenre. MTI/Komka Pter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Ahogy korábban portálunk is beszámolt róla, Bérczes Christine Elisabeth a dog dancinget nem csupán versenyszerűen űzi ausztrál juhászkutyáival, de Nógrád megyében egyedülálló módon oktatja is ezt a hazánkban még kevéssé elterjedt kutyás sportot.

Az órák már most teljes kihasználtsággal működnek, Christine első kezdő csoportja hamarosan le is vizsgázik. A nógrádi tanítványok annyira megkedvelték ezt a különleges és kutya-gazda barátságra épülő sportot, hogy januárban az oktató a kezdő csoportok mellett már egy haladó csoportot is be tud indítani – a nehezebb gyakorlatokat előtérbe helyezve.

Ez a kutyás sport az engedelmességre és a bizalomra épül, s alapvetően kellő szorgalommal és kitartással bármely eb – kortól és fajtától függetlenül – megtanítható a mozdulatokra.

Az oktató valamennyi kutyatulajdonosnak ajánlja a dog dancinget, hiszen mint mondta: nem kell ahhoz profi versenyzőnek lenni, hogy a kedvenceikkel felhőtlen perceket töltsenek el.

Komka Péter is ellátogatott az egyik órára, és megörökítette a táncoló kutyákat.

 

Címkék#dog dancing

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában