feltárás

2019.11.08. 11:15

Tisztogatták a salgótarjáni viadukt környékét

Egy fiatal csapat kezdeményezésének köszönhetően megcsillant a reménysugár, hogy a somlyóbányai viaduktot – legalábbis annak egy részét – újból a világ elé tárja.

P. K.

Óriási elszántsággal és komoly elképzelésekkel vannak felvértezve, akik megfelelő támogatókra találva sikert érhetnek el a híd feltárásának ügyében. A hír több civil városlakónak is felkeltette az érdeklődését, többen jelezték is az ötletgazdáknak a közösségi oldalon: részesei szeretnének lenni a kilencven éve föld alatt nyugvó völgyhíd feltámasztásának. A szervezők nem tétlenkednek, tegnap már bozótirtásra és szemétszedésre várták a segíteni akarókat a somlyói viadukt környékén. Megtisztítottak egy nagy területet a déli oldalon lévő első ív felett.

Ezenkívül új utat nyitottak, hogy a város felől, a Damjanich út végétől egy rövid sétával is elérhető legyen a viadukt. Ezt immár tábla is jelzi. A következő hasonló megmozdulást az ötletgazdák már hétvégére időzítik, hogy még többen részt vehessenek a munkában.

És ha minden jól alakul, 2020 áprilisának végén megkezdődhetnek a feltárási munkálatok is.

Címkék#viadukt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában