közgyűlés

2019.11.26. 16:09

Terítékre került Salgótarján háromnegyedévi költségvetése

Kedden Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése több mint húsz napirendi pontot vitatott meg a Városháza Dr. Förster Kálmán termében.

P. K.

Közgyűlés Salgótarjánban a városházán, Dániel Zoltán (alpolgármester) Huszár Máté (alpolgámester) Fekete Zsolt (polgármester), x , Pataki Csaba (alpolgármester)

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Ladóczki Balázs

Fekete Zsolt polgármester egyebek mellett a megyeszékhely 2019. évi költségvetésének háromnegyedévi teljesítéséről szóló tájékoztatót ismertette, amelyben – a folyószámlahitellel korrigált – bevételi főösszeg 11 milliárd 775 millió 776 ezer forintot tett ki. Ez fél százalékos növekedést mutat az előző év hasonló időszakához képest.

A költségvetés végrehajthatóságát illetően pozitívum, hogy a minimálbér és a garantált bérminimum emelés miatt többlet központi költségvetési támogatást kapott az önkormányzat. A tervezett 1,1 milliárdos hosszú lejáratú hitelfelvételből 40 millió forintot hívtak le a háromnegyedév során, míg likviditási hitelfelvétel 1 milliárd 316 millió 289 ezer forint összegben történt. A háromnegyed évben teljesített korrigált kiadási főösszeg 5.848.369 ezer forintot ért el, amely 5,6 százalékkal kisebb az előző év hasonló időszakához képest.

Az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok közül a REMEK Kft. és a Foglalkoztatási Nonprofit Kft. jelezte, hogy vélhetően negatív eredménnyel zárja az évet. Amennyiben előbbi cég megkapja a céltartalékban elkülönített 30 milliót forintot, akkor null szaldóval zárhat, míg utóbbinak likviditási problémái is vannak.

Tolnai Sándor ellenzéki képviselő a napirendi pont kapcsán ismertette: a megyeszékhely hitelállománya eddig mintegy 900 millió forint, a tájékoztatóban azonban a törlesztési számok nem mutatnak pontos képet a visszafizetéséről. Fenyvesi Gáborban a két gazdasági társaság negatív eredménye vetett fel kérdést, mint mondta: érdekes, hogy a választások előtt virágba borult Salgótarján és városszerte rendezvények valósultak meg, most pedig hiányzó tízmilliókkal szembesülnek. Az előterjesztést 10 igennel és 5 nemmel fogadták el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában