verseny

2019.11.29. 13:45

Országismereti vetélkedőn is bizonyítottak a pásztói diákok

A Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium aulája immár tizennegyedik alkalommal adott helyet a megyénk általános iskolás tanulói nemes versengéséhez, amelyben angol nyelvi felkészültségükről adtak számot.

Gerhát Karina

A fej fej melletti küzdelmet végül a pásztói Zsigmond Király Általános Iskola csapata nyerte

Fotó: NMH

A minap véget ért versenyen az Ausztráliával és Új-Zélanddal kapcsolatos ismeretekre voltak kíváncsiak a szervezők.

– Az iskola angol nyelvtanárai örömmel tapasztalták, hogy a hetedikes és nyolcadikos tanulók milyen alaposan felkészültek az adott országok földrajzi, történelmi, valamint kulturális ismereteiből. Ezt bizonyították a különböző írásbeli és szóbeli feladatok megoldásával, többek között a hallásértés és a képfelismerés során.

A zsűriben a Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium nevelői, Gedőcziné Berger Mária, Kanyó Alíz, Stephen Drumm, valamint a rendezvényt lebonyolító 10. c osztály két tanulója, Erdei Anna és Nikovics Gergő foglaltak helyet.

A vetélkedő leglátványosabb része a négyfős csapatok előadása volt. Előzetes feladatként kapták meg a diákok, hogy a színpadon egy híres embert, vagy egy történelmi eseményt mutassanak be maximum öt percben. A legnépszerűbb személynek Ned Kelly bizonyult – a csapatok többsége ugyanis a híres bandita életét jelenítette meg. A zsűri tetszését leginkább a kazári csoport ausztrál bennszülöttek táncát bemutató színvonalas előadása nyerte el – mondta portálunknak Zsiveráné Fekete Borbála, az angol nyelvi munkaközösség vezetője, a megmérettetés szervezője.

A fej fej melletti küzdelmet végül a pásztói Zsigmond Király Általános Iskola csapata nyerte
Fotó: NMH

Az öt csapat szoros versenyben, fej fej mellett haladva, izgatottan várta a végeredményt. A megmérettetést már szinte hagyományos módon a pásztói Zsigmond Király Általános Iskola csapata nyerte meg. Tagjait Kovács Jázmin, Réde Dóra, Figura Lívia, valamint Erdélyi Petra alkotta. Felkészítő tanáruk pedig Szabóné Ádám Marianna volt. Egy hajszállal lemaradva, második helyen végeztek a kazári Aba Sámuel Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai. A csapatot Fórizs Andrea, Gyenes Amina, Sándor Csenge, illetve Kalocsai Adél alkotta, akiket Béresné Petrusz Katalin segített a verseny során. A harmadik helyezett a salgótarjáni Uzoni Péter Gimnázium és Általános Iskola csapata lett, amely Németh Dorkából, Kovács Ádámból, Virágos Csongor Mártonból, valamint Budveszel Anita Majából állt össze. Ők Budavári Tamás tanár irányításával készültek fel a megmérettetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában