jegyzet

2019.11.10. 10:50

Kapcsolat

Mostanság mindenhol csak párkapcsolati gondokról hallok.

Kakuk Klaudia

Forrás: Shutterstock

A legtöbb emberben rögtön a szakítás gondolata merül fel, mint a problémák gyors megoldása. Felvetődött bennem a kérdés: régen mi tartotta össze a gyakran sírig tartó szerelmeket?

A faluban, ahol laktam, több olyan házaspár él, akiknek több mint fél évszázada tart a szerelmük. Az egyik ilyen egy beszélgetés során beavatott a hosszú kapcsolat titkába. A feleség azt mesélte, mindig társként tekintettek egymásra, szinte nem volt olyan pillanat, amit ne töltöttek volna együtt, így ismerik már egymás minden gondolatát. A néni elmondása szerint sokat számított az is, hogy bizonyos élethelyzetekben kitartottak egymás mellett. A nehezebb időkben érdemes erre gondolni – tanácsolta.

Neki például mindennél többet jelentett, hogy a férje nem hagyta cserben egy hosszan tartó betegségben. Azt mondta, ennek köszönheti gyógyulását is; végig fogta kezét a kórházi ágy mellett. A férj pedig hálás feleségének a gondoskodásért. Bevallotta, ő egyszerre ennyi dologra képtelen volna odafigyelni. Az idős pár szerint az egyik oka mai párkapcsolatok megromlásának az internet.

Valószínű, van benne némi igazság, hiszen mostanság a személyes találkozókat gyakran felváltják a gyorsan küldött üzenetek. A fiataloknak pedig egyre több lehetőségük adódik az új ismerkedésre.

Talán ezért is gondolják többen úgy, könnyebb egy új kapcsolatot kialakítani, mint rendbe hozni a már meglévőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában