felújítás

2019.11.10. 15:20

Átadták Varsány megújult egészségügyi központját

A község önkormányzata a Terület- és Területfejlesztési Operatív Program keretében 80 millió forintot nyert az egészségügyi központ felújítására. Az épületben orvosi rendelő, védőnői szolgálat, gyermekház és ebédlő is működik.

Szenográdi Ferenc

Urus Attila, a falu lelkipásztora megáldotta és megszentelte az egészségügyi központot Fotó: H. Cs.

Fotó: Hüvösi Csaba

A munkálatok befejeződtek, az ünnepélyes átadásra november 6-án, szerdán délután került sor, amelyen sokan megjelentek a település lakói közül. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Balla Mihály országgyűlési képviselő, dr. Szabó Sándor kormánybiztos, Feketéné dr. Zeke Ildikó megyei tiszti főorvos, dr. Bablena Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke, dr. Ludvai Dezső, Szécsény rendőrkapitánya, illetve többen a térségi települések polgármesterei közül.

– A szűk három hónap alatt elkészült beruházás jól fogja szolgálni a településen élők egészségét, a betegségből való gyógyulást. A pályázat benyújtásakor a település vezetése úgy gondolt az egészségügy fejlesztésére, hogy az itt élők jövőjét szolgálja – mondta ünnepi köszöntőjében Kanyó Judit, Varsány polgármestere.

Kitért arra, hogy a fejlesztéssel javult az ott dolgozók munkalehetősége is. A községben adottak a feltételek az egészségügyi szakellátás jó minőségére. Mindent megtesznek azért, hogy ezeket a feltételeket a jövőben is meg tudják őrizni. A fejlesztéssel tovább javult a járóbeteg-ellátás. A község vezetője szólt arról, hogy a munkálatok során sor került az épület hőszigetelésére, a nyílászárók cseréjére, a fűtés korszerűsítésére és a helyiségek tisztasági meszelésére.

Urus Attila, a falu lelkipásztora megáldotta és megszentelte az egészségügyi központot Fotó: H. Cs.

A polgármester asszony Varsány Község Önkormányzata és a maga nevében köszönetet mondott a támogatásért Balla Mihálynak, a megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztosnak, illetve megköszönte a fejlesztésben részt vevő szakemberek munkáját is. Megjegyezte, hogy a munkafolyamatokban részt vevők helyi, vagy a szécsényi járásban élő szakemberek voltak.

Balla Mihály országgyűlési képviselő kiemelte, hogy mindazok, akik egészségügyi ellátásra szorulnak, ezentúl még jobb körülmények között kaphatják meg a szolgáltatást. Kitért arra, hogy a megvalósításban döntő szerepe volt a minisztériumnak, a megyei közgyűlésnek, az irányító hatóságoknak, a helyi önkormányzatoknak, s mindazoknak, akik elvégezték a munkákat. Szólt arról, hogy a kormány számára fontos, hogy a legkisebb településeken is történjenek fejlesztések, javuljanak a szolgáltatások.

Dr. Rózsa Szilveszter, aki 2000-től a község háziorvosa, köszönetet mondott a fejlesztésért, elmondta, hogy a falu vezetői szívükön viselik az egészségügy sorsát, s arra törekednek, hogy fejlődjön az egészségügyi központ. Korábban egy szép parkkal, szoborral lettek gazdagabbak.

Urus Attila plébános, a falu lelkipásztora megáldotta és megszentelte a felújított egészségügyi központot. Az ünnepélyen közreműködött a helyi Muskátli Hagyományőrző Együttes. A szalag átvágását követően a vendégek végigjárták a felújított épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában