rendezvény

2019.09.23. 13:33

Tóparti mulatságot tartottak Mátraterenyén

A mátraterenyei horgásztónál Tóparti Hal Party címmel tartottak rendezvényt a hétvégén.

K. K.

Fergeteges jókedv mellett zajlott a szüreti felvonulás

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Szombaton már korán reggel kezdetét vette a horgászverseny a Tóaljai Bányász Horgász Egyesület szervezésében. A versenyt szüreti felvonulás szakította félbe, ahol jelmezesek csősznek és tolvajnak öltözve alkották a menetet. A szereplők – szőlőfürtökkel dekorált – lovaskocsin, traktoron énekelve, hangoskodva vonultak végig a falu főutcáján. A felvonulást a rendezvény hivatalos megnyitója követte, ahol köszöntőt mondott Becsó Zsolt és dr. Becsó Károly országgyűlési képviselő, Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke.

Fergeteges jókedv mellett zajlott a szüreti felvonulás
Fotó: L. B. / NMH

Gecse László, Mátraterenye polgármestere beszédében elmondta, hogy a Mátranovák és Környéke Kulturális Maraton című pályázat teremtette meg a lehetőséget arra , hogy a községvezetés Mátraterenyén – hagyományteremtő szándékkal – a környéken egyedülálló tóparti fesztivált rendezzen. Kiemelte: a település számára fontos a hagyományok ápolása és őrzése. Ezt követően kezdetét vette a kutyás bemutató, ami után színpadi programok színesítették a rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában