Állagmegóvás

2019.09.06. 14:50

Eresztvényt nem eresztik el, nyugalomterápiát szerveznek a várban

Helyi lokálpatrióták önkéntesekkel összefogva Együtt könnyebb címmel szerveztek akciót a Dornyay Turistaház környékének rendbetételére.

K. K.

A Dornyay Turistaházon megtörtént az állagmegóvás

Forrás: NMH

A nyársalókat rendbe tették, új padokat és asztalokat állítottak, a meglévőket is újra lekezelték a tanösvényen felújított híddal együtt, így védve őket az időjárás viszontagságaitól.

A Dornyay Turistaházon megtörtént az állagmegóvás
Fotó: NMH

A tervezett szemétszedésre várhatóan a szombati napon kerül sor, ekkor tartják az eresztvényi egészségnapot is.

Simon Gyula ötletgazda portálunknak említést tett arról, hogy a jövőben Salgó várában nyugalomterápiát is szerveznek, ahol a résztvevők halk zene kíséretében töltődhetnek fel. Terveik között szerepel még, hogy együttműködési megállapodást kötnek a terület kezelőivel a gyorsabb megvalósítás érdekében.

A jövőben városszerte fákat kívánnak ültetni más helyszínek mellett a Fő téren, valamint a városi játszóterek szomszédságában. Ezenkívül madáretetőket szándékoznak kihelyezni Eresztvényben és a kirándulóhely környékén, szemétszedési akciójukat is havi rendszerességgel megtartják a tervek szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában