példaértékű kezdeményezés

2019.08.30. 18:45

Tanszereket gyűjtöttek a rászoruló salgótarjáni diákoknak

A Fejlődő, Élhető és Szerethető Városért Egyesület napokon át gyűjtötte a tanszereket az alsó tagozatos és rászoruló tanulók részére, amelyeket pénteken a Polgári Szalonban nyújtottak át a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium vezetőségének.

P. K.

Tíz iskolatáskára való tanszerrel segíthettünk a kisdiákoknak Fotó: H. Cs.

Fenyvesi Gábor, az egyesület elnöke elmondta: a kezdeményezéssel szerettek volna hozzájárulni a kisgyermekek gondtalan iskolakezdéséhez.

– Folyamatosan érkeztek az adományok, többek között új iskolatáskákat, írószereket, ollókat, ragasztókat, füzet- és tisztasági csomagokat gyűjtöttünk össze. Ennek köszönhetően tíz iskolatáskára való tanszerrel segíthettünk a kisdiákoknak, s megfelelő felszereléssel könnyebb átlépni az iskola küszöbét – tette hozzá.

Tíz iskolatáskára való tanszerrel segíthettünk a kisdiákoknak Fotó: H. Cs.

Mravcsik Sándor, a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium intézményvezetője ismertette: a nógrádi megyeszékhely iskoláiban mintegy ezer alsó tagozatos diák kezdheti meg a tanévet, köztük 252 elsős tanulóval. Az intézményvezető nagy örömmel vette át az adományokat, s kiemelte: az Aranyban, a Petőfiben és a Dornyaiban mutatkozik a legnagyobb igény a szétosztásukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában