pályázat

2019.08.21. 12:06

Ösztöndíjjal támogatják a mátraterenyei fiatalokat

Az előző tanévben kilenc tanuló kapott támogatást a községtől.

P. K.

A község önkormányzata 2017-ben – konzorciumvezetőként – sikeresen nyújtotta be pályázatát az Emberi Erőforrások Fejlesztési Operatív Programba abból a célból, hogy a településen a humán szolgáltatások látványos fejlődésnek induljanak.

– A projekt csaknem 250 millió forintos európai uniós forrásból valósul meg, amelynek köszönhetően községünk mellett négy partnertelepülésen – Szuhán, Dorogházán, Mátramindszenten és Márkházán – is megkezdődtek a családok életminőségének javítását, a szakemberhiány enyhítését ösztönző és a közösség erősítését célzó programok – mondta el a Nool.hu-nak Gecse László polgármester.

Hozzátette: a pályázat célja sokrétű, így lehetőséget ad egyebek mellett a humán közszolgáltatások terén jelentkező szakemberhiány enyhítését ösztönző programok megvalósítására és a munkaerőpiacon való megjelenés elősegítésére is. A községben fontos a társadalomszervező szerepek és a helyi identitástudat erősítése, amelynek jegyében sikerrel indultak be a változatos és élménydús programok az elmúlt időszakban.

A fiatalok helyben tartása és a humán szolgáltatások folyamatos biztosítása érdekében a község képviselő-testülete ösztöndíjpályázatot is hirdetett a településen élő hátrányos helyzetű diákok számára. A célcsoport a mátraterenyei lakhellyel rendelkező, 16–23 éves korosztály. Az előző tanévben kilenc tanuló nyerte el az ösztöndíjat, míg a következő tanévre szóló pályázati kiírás szeptemberben várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában