rendfenntartás

2019.07.26. 06:40

Biztonsági szolgálat őrzi Salgótarján rendjét

Néhány hete biztonsági szolgálat járja Salgótarján utcáit az önkormányzat megbízásából. A rendfenntartás alapvetően a rendőrség feladata, azonban reagálva a lakosság panaszaira a város vezetése közterület-felügyelőkből, illetve biztonsági emberekből álló járőrszolgálatot szervezett. Cél a megyeszékhely rendjének és tisztaságának a korábbiaknál szigorúbb felügyeletére.

Gerhát Karina

Fotó: Balazs Ladoczki

Az elmúlt hónapokban egyre több felháborodott bejelentés érkezett a helyi állampolgárok részéről a belvárosban megjelenő, a társadalmi együttélés szabályait be nem tartó emberek miatt. Sokan a rendőrséget, mások pedig az önkormányzatot tartják a problémát elhárító szervezetnek. A megyeszékhely központjában működő boltok és szórakozóhelyek is egyre több panaszt fogalmaztak meg.

– Az elmúlt időszakban Salgótarján belvárosában egyre nagyobb létszámban jelennek meg olyan személyek, akik a közösségi együttélés legalapvetőbb szabályait sem tartják be. Emiatt sajnos egyre több a szemetelés, illetve egyre többen tartózkodnak életvitelszerűen a közterületeken. Megjelent továbbá az a deviáns viselkedésforma is, ami teljesen természetesen sokszor zavarja és felháborítja a salgótarjániakat, illetve a megyeszékhelyre érkezőket – mondta portálunknak Huszár Máté, a város alpolgármestere.

Salgótarjánban, a Förster Kálmán téren rendszeresen járnak a biztonsági szolgálat és közterület-felügyelet munkatársai Fotó: L. B.

Az elmúlt hónapokban az önkormányzat két közös akciót is megvalósított a rendőrséggel együttműködve, de ez csak ideig-óráig bizonyult hatékonynak. Most a hosszú távú megoldást keresik. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, a biztonsági szolgálat aktív városi jelenléte segíthet a rend fenntartásában.

– Már két hete járja Salgótarjánt az a biztonsági szolgálat, akik két-két fővel folyamatosan jelen vannak a belvárosban. Nekik az a feladatuk, hogy figyelmeztessék a szemetelőket, továbbá a szabálysértőket. Amennyiben a hatóság közreműködésére van szükség, akkor pedig értesítsék a rendőröket vagy a közterület felügyelőket – mondta.

Közterületen jót tesz a felügyelet

Nógrád megyében példátlan, hogy a közterület-felügyelők biztonsági szolgálattal megerősítve lássák el munkájukat. Salgótarjánban az elmúlt napokban pozitív visszajelzések érkeztek a városlakóktól és az üzlettulajdonosoktól is.

– Bízunk abban, hogy a biztonsági szolgálat munkatársaival együtt minél előbb és minél hatékonyabban rendet lehet majd tenni a központban úgy, hogy az állampolgárok is elégedettek legyenek – mondta Huszár Máté.

Mivel a fogadtatás jó volt, az elkövetkezendő időszakban még sokszor találkozhat a lakosság a biztonsági szolgálat munkatársaival a város különböző közterületein.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában