gyerekálmok

2019.06.06. 19:45

Vonatozással okoztunk felejthetetlen élményt a pásztói iskola nebulóinak

Újabb gyermek, a harmadik osztályos Nagy Jázmin Réka kívánságát sikerült teljesítenünk, aki rendhagyó módon nem csak magának, de osztálytársainak és kisöccsének is felejthetetlen élményt kívánt szervezni.

Szabó Rita

Forrás: NMH

Fotó: Sz. R.

A pásztói Zsigmond Király Általános Iskola harmadik osztályos növendéke, a tari Nagy Jázmin Réka szerkesztőségünkbe eljuttatott levelében arra kérte portálunkat, hogy diáktársaival és óvodás kisöccsével Nagy Balázs Ádámmal együtt egy felejthetetlen vasúti utazáson vehessenek részt.

Jázmin vágyának megvalósításában a MÁV-START Zrt. munkatársai készséggel segítettek. Gyorsan eljött a várva várt nap: csütörtök reggel – három kísérő társaságában – 23 gyermek szállt fel a pásztói vasútállomáson a menetrend szerinti vonatra, amelynek hátsó kocsiját hangos gyerekzsivaj töltötte meg. Úti céljuk Salgótarján volt, ahol mozifilm nézéssel és egy jó hangulatú közös fagyizással töltötték el a rendhagyó délelőttöt.

A megyeszékhely központjában található vasútállomásra érve kifaggattuk Jázmint, miért pont a vonatozásra esett a választása. A tüneményes kislány elmondta, imád vonatozni és imádja a mozdonyokat is, hiszen már egészen apró kora óta a Thomas, a gőzmozdony című mesefilm a kedvence. A Taron élő Jázmin kitörő örömmel fogadta hírt, hogy a Nógrád Megyei Hírlap és a Nool.hu szerkesztőségének köszönhetően osztálytársaival közös vonatozáson vehet részt. Az pedig különösen boldoggá tette, hogy kistestvére és édesanyja, Tóth Adrienn is a csapattal tarthatott.

Idén is teljesítettük, amit kívántak!

Az előző évhez hasonlóan szerkesztőségünk idén is úgy döntött, hogy valóra váltja négy Nógrád megyei kisgyermek álmát. Sok-sok kérés érkezett hozzánk, amelyek közül elsőként a salgótarjáni Mackóvár óvoda nagycsoportos óvodása, Jánosi Zsófia kívánságát teljesítettük, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak segítségével. A hétéves somoskőújfalui kisfiú, Gortva Leventét is mozdonyra ültettük a MÁV-START Zrt. támogatásával és az öt és fél éves Gregor Márton is megismerkedhetett általunk a tűzoltói hivatással, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság lánglovagjainak közreműködésével.

Az anyuka elmondta, hogy az interneten találta meg gyereknapi felhívásunkat, kislánya pedig egy percig sem tétovázva választotta a vasúti utazást. Ám az osztálytársak arcán is hatalmas lelkesedés és öröm látszódott, akik kérdésünket, hogy szeretnek-e vonatozni hangos sikítás kíséretében feleltek határozott igennel. A pásztói Általános Iskola kisdiákjaitól azt is megkérdeztük, hogy a jövőre újrainduló játékunkra milyen kívánsággal fordulnának a Nógrád Megyei Hírlaphoz.

Sok kislány említette a lovaglást, a játszóházat, az állatkertet, de a bátrabbak a kötélen való leugrást, a bungee jumpingot is szívesen kipróbálnák. Az egyik kisfiú szerényen csak annyit kérne, hogy neve szerepeljen a lap hasábjain, egy másik kislány pedig – rendhagyó módon – a tengerpartot szeretné velünk meglátogatni.

Nos, ha az utóbbit talán nem is fogjuk tudni teljesíteni, a 23 lurkóból álló csapatnak idén a MÁV Zrt.-vel karöltve sikerült felejthetetlen élményt szereznünk. A vasúttársaság még egy ajándékcsomaggal is meglepte a gyerekeket.

A diákok osztályfőnöke, Ternóczky Ákosné Annamária köszönetét fejezte ki, hogy szerkesztőségünk segített a csodás nap megszervezésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában