felfrissülés

2019.06.12. 06:40

Indulás csobbanni, végre nyitnak a nógrádi strandok!

Koncertekkel, sportolási lehetőségekkel, fesztiválokkal és számos programmal készülnek a strandok az idei nyárra.

Tóth-Nagy Orsolya

„Jajj, úgy élvezem én a strandot...!” Beköszöntött a nyár, kaput nyitnak a fürdőhelyek Fotó: T. A.

Forrás: NMH

Fotó: Torjay Attila

Elkezdődött a nyári szezon, a strandok pedig megyeszerte várják a kikapcsolódni vágyókat.

Pásztón számos programmal készülnek, így napközis úszótábor indul, de tanfolyamot is indítanak óvodások és iskolások részére. Ráadásul fergeteges bulival is várják az érdeklődőket.

– Ötödik alkalommal rendezünk a strandon fesztivált, amely idén először lesz kétnapos. Július 19-én, pénteken az elektronikus műfaj képviselteti magát híres DJ-kkel, másnap pedig retró fesztivál lesz hét fellépővel – osztotta meg lapunkkal Horváth Zoltán, a rendezvény szervezője, aki azt is elárulta, hogy a változékony időjárásra való tekintettel egy 800 négyzetméteres fedett táncteret is kialakítanak.

Ezen túlmenően a város önkormányzata nemrégiben 200 millió forintos támogatást nyert el. A pénz gyógyvízre alapozott rehabilitációs és szabadidőközpont létrehozására fordítható.

A salgótarjáni Tóstrand is megnyitotta kapuit, ez előtt azonban több, kisebb fejlesztés is megvalósult.

– Az általános karbantartási munkálatok mellett kívül-belül megújult a homokszűrő tartály a jobb vízminőség érdekében. Kialakítottunk továbbá új zuhanyzókat, de fedett öltözőt is, valamint új napozópadokat vásároltunk, a régieket pedig felújítottuk és kicseréltük a deszkákat rajtuk – árulta el Fekete Tamás létesítménygondnok, aki azt is elmondta, hogy a belépőárak nem változtak a tavalyihoz képest.

Már a szabadtéri fürdőhelyen, a Bánki-tónál is várják a fürdőzni vágyókat, ahol tavaly mintegy 27 ezer látogató volt.

– Az idei évre vásároltunk egy ugrálóstéget, amit hamarosan összeszerelünk. Emellett parkosítást is végeztek a szakemberek. Mindezt önerőből valósítottuk meg – közölte Ivanics András polgármester.

A falu vezetője arra is kitért, hogy a tavalyi évhez képest a belépő ára egy kicsit emelkedett, idén pedig szintén számos programmal várják a nyaralókat.

Balassagyarmaton a tervek szerint június 15-én, szombaton nyit a strand.

– A belépőjegyeket minimálisan emeljük, mert azok árába be lesz építve egy biztosítás is. Idén a hagyományoknak megfelelően július 13-án, szombaton tartjuk a fesztivált, ahová vetélkedőkkel, sportversenyekkel, koncertekkel és strandszépe-választással várjuk az érdeklődőket – mondta Gaál Dénes épület- és területellátási csoportvezető. Hozzátette: elvégezték a szokásos karbantartási munkálatokat.

Bűnözők kedvenc vadászterülete

A nagy tömegben szinte senkinek nem tűnik fel, ha valaki felemel egy táskát a földről, éppen ezért kedvenc vadászterülete a bűnözőknek a strand. Minden nyári szezonban előfordulnak lopások, az elkövetők bármit eltulajdonítanak, ami őrizetlen és mozdítható, lehet az telefon, pénztárca, videokamera, akár úszószemüveg, ruhadarab. A rendőrség figyelmeztetése szerint az esetek többsége könnyedén elkerülhető lenne egy kis odafigyeléssel. A strandolók lehetőleg vegyék igénybe a különböző értékmegőrzőket, ahol biztonságban lehetnek értékeik. Amennyiben ez nem oldható meg, úgy ne hagyják őrizetlenül csomagjaikat. Ne vigyenek magukkal nagy összegű készpénzt, értékes tárgyakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában