drogprevenció

2019.06.27. 10:21

Fiatalok vetélkedtek a kábítószer elleni küzdelem világnapján Tarjánban

A SZER-mentes Palócország elnevezésű drogprevenciós projekt keretében rendezett vetélkedőt középiskolás diákok számára a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az Új Palócország Egyesülettel karöltve szerdán.

T. N.-O.

Első lett a Kereskedelmi És Vendéglátóipari Szakközépiskola Fotó: H. M.

A rendezvényt Ponyi Béla rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg. A kábítószer elleni küzdelem világnapja alkalmából a rendőrség minden évben programokat szervez országszerte, így a megyében is.

– A programunk több elemből tevődött össze. Első részben a Police Café elnevezésű módszert alkalmazva három helyszínen vitattuk meg a gyerekekkel és pedagógusokkal a droghoz kapcsolódó témákban feltett kérdéseket. A projekt második eleme pedig egy középiskolások számára meghirdetett vetélkedő volt, ahol különböző feladatokat kaptak, amelynek ez a rendezvény a záró programja – mondta el dr. Noskó Zsolt őrnagy, a megyei főkapitányság bűnmegelőzési előadója.

Első lett a Kereskedelmi És Vendéglátóipari Szakközépiskola

Hozzátette: a balassagyarmati és a salgótarjáni középiskolás diákok hét helyszínen versenyeztek. Voltak rejtett feladatok, de olyanok is, amelyek egyértelműen a kábítószerrel kapcsolatosak, valamint több téma is felmerült, amelyek mind kapcsolódnak a bűnmegelőzéshez, de elsősorban a tanulók ügyességét vették igénybe.

– A program lényege, hogy mindenki jól érezze magát. A vetélkedő az ismeretek bővítése mellett egy élményt ad a gyerekeknek. Bemutatja azt, hogy a szabadidő hasznos eltöltése egy játékkal, sportrendezvénnyel és versennyel is megvalósítható. Ehhez nem szükséges drogokhoz nyúlni – közölte Noskó Zsolt.

Szermentesen

Deák Attila, az Új Palócország Egyesület elnöke elmondta: céljuk, hogy jobbá tegyék a megyét és Salgótarjánt. Elsősorban a fiatalokat célozzák meg rendezvényeikkel. A vetélkedővel szeretnék felhívni a diákok figyelmét a drog veszélyeire. Elmondta: 22 év után Salgótarjánban azért szervezték meg a vállalkozók bálját, hogy nemes célra fordítsák a bevételt, ami a Szer-mentes Palócország rendezvénysorozat lett. A vetélkedő minden résztvevője kapott díjat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában