tanít és szórakoztat

2019.06.05. 14:27

Diákok ezreit vonzza a salgótarjáni élményközpont

Bár a tapasztalatok szerint a felnőttek is élvezik – erre utal számos civil látogatása, a Pegazus Élményközpont elsősorban a diákok számára nyújt korszerű természettudományos ismereteket.

Cs. B.

Pálinkás Sándorné, a Nógrád Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület elnöke Fotó: H. M.

A Nógrád Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület Mérleg utcai székházában az elmúlt év novemberében adták át rendeltetésének a varázslatos látnivalókat és azóta – mint a minapi közgyűlésen elhangzott – 33 partneriskola csaknem 2000 tanulója fordult meg a Pegazusban, s ez időarányosan bőven megfelel a kiírási feltételeknek.

A részletekről Gőz Gábor projektmenedzser, a TIT megyei igazgatója számolt be, természetesen kiegészítve a 2018-as tevékenységük más jellemzőivel. A tagság meghallgatta és elfogadta az ellenőrző bizottság, illetve az elnökség által jóváhagyott pénzügyi beszámolót is, amely minden elemében pozitív tendenciákat mutat.

Pálinkás Sándorné, a Nógrád Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület elnöke Fotó: H. M.

Ez – s a tartalmasnak ígérkező 2019-es év is – nagyban köszönhető a megyei elnök, Pálinkás Sándorné és az igazgatóhelyettes, Kincses Helén ötletteli, áldozatkész munkájának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában