kampány

2019.05.16. 09:49

Zebra-terv indult a nógrádi gyalogosok biztonságáért

Zebra­ terv elnevezéssel indított baleset-megelőzési kampányt az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága.

G. K.

Gyalogosok a zebrán Salgótarján központjában Fotó: Hegedűs Márk

Forrás: NMH

Ehhez az akcióhoz a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, továbbá valamennyi rendőrkapitányság városi baleset-megelőzési bizottsága is csatlakozott.

– Az akció célja, hogy a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire, a gyalogosokra hívja fel a figyelmet. Szűkebb hazánkban május 14-e és 17-e között – keddtől péntekig – között valamennyi városban a gyalogos-átkelőhelyek környékén kiemelt rendőri jelenlétre számíthatnak az arra közlekedők – mondta portálunak Dankóné Nagy Éva.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette: A program első napjának forgalmas időszakában Balassagyarmaton, a Bajcsy-Zsilinszky úton lévő gyalogos-átkelőhelyen segítették az áthaladást az egyen­ruhások.

Dankóné Nagy Éva kérte továbbá a közlekedés valamennyi résztvevőjét, hogy ne csak az akció ideje alatt, hanem azt követően is figyeljenek egymásra az állampolgárok, illetve tartsák be a legfontosabb közlekedési szabályokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában