palóc ízek

2019.05.16. 11:20

Rekordállításra készülnek a karancslapujtői Park Partyn

Immár tizedik alkalommal rendezi meg a ka­rancs­la­puj­tői Duci Csapat Egyesület május 18-án, szombaton a Park Party elnevezésű, nemzetközi főzőversenyt.

Gerhát Karina

Évről évre egyre nagyobb számban vesznek részt csapatok a rendezvényen, új ismeretségek köttetnek, a hangulat pedig felejthetetlen Fotó: Hüvösi Csaba

A jubileumi évforduló alkalmából magyar rekordot is fel szeretnének állítani, ezért egy időben egy helyen ezer darab fasírozottat készít majd a Duci csapat, továbbá 10 méteres kesudiós csokitortával is kedveskednek a jelenlévőknek.

– 2006-ban szerveztem először főzőversenyt a helyi önkormányzat megbízásából, amelyen akkor 11 csapat vett részt. 2009-ben pedig úgy gondoltam, hogy a Duci Csapat Egyesületen belül is meg lehetne szervezni mindezt. Mivel a település parkja tökéletes helyszín a megjelentek szórakoztatására, ezért tíz esztendővel ezelőtt Park Party néven indult útjára a rendezvény – mondta portálunknak Czakó Zoltánné.

A Duci Csapat Egyesület elnöke kifejtette továbbá: közös döntés alapján azóta ezt a rendezvényt minden esztendő május hónapjának első felében tartják meg. Évről évre szaporodtak az ismerősök, így természetesen a gasztronómiai megmérettetésen részt vevő csapatok létszáma is.

Évről évre egyre nagyobb számban vesznek részt csapatok a rendezvényen, új ismeretségek köttetnek, a hangulat pedig felejthetetlen Fotó: Hüvösi Csaba/NMH

– Éppen ezért is büszkén jelenthetem ki, hogy az idei rendezvényre eddig 52 csoport regisztrált. A versenyzők az ország számos pontjáról, sőt még Szerbiából, illetve Szlovákiából is tiszteletüket teszik településünkön. A jubileumi évforduló alkalmából magyar rekordot is fel szeretnénk állítani, ezért ezer darab fasírozottat készít a Duci csapat, továbbá 10 méteres kesudiós csokitortával is kedveskedünk majd. Ezek elfogyasztására helyi, illetve környékbeli intézményekből is hívtunk meg gyermekeket. Szeretném, ha ez a nap felejthetetlen lenne minden helyszínre látogató ember számára – hangsúlyozta Czakó Zoltánné.

Ezeken kívül sok más szórakoztató program, íjászbemutató, vidámpark, kisvonat, árusok, illetve kulturális műsorok is várják a helyszínre látogatókat. A nap színvonalát 10 Duci hölgy és 10 fő Duci úr fogja emelni, akik a díszsátorban a szakmai zsűrin kívül külön is értékelik majd az ételeket. Az otthonról vitt sütemények körében a szervezők keresik a zserbó és a túrós lepény királyát is, amit a rendezvény napján 11 óráig kell leadni a helyszínen. A program 8 óra 30 perckor köszöntőkkel veszi kezdetét.

Bemutatják a palóc ízeket

– A Duci Csapat Egyesület 2006-ban alakult. Fő célunk, hogy az elfelejtett magyar konyhát kutassuk, továbbá községünk hagyományos, kulturális eseményeit, valamint a palóc ízeket szeretnénk bemutatni – mondta Czakó Zoltánné. Évente közel 40 rendezvényen, főzőversenyen vesznek részt, de gasztroturisztikai vendégekként is járják az országot. 2008-ban tagjai lettek a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség Észak Bükki szervezetének, míg hivatalosan bejegyzett egyesületté 2011. január 16-án váltak.

[eweb-voting id="2660054"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában