beismerte tettét

2019.05.21. 16:50

Három évet is kaphat a párja haláltusáját végignéző apci nő

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság segítségnyújtás halált okozó elmulasztása bűntett miatt hallgatta ki gyanúsítottként az apci nőt.

P. B.

Fotó: police.hu

Amint arról beszámoltunk: április 30-án Salgótarjánban egy családi házban keletkezett tűz miatt kialakult sűrű gomolygó füstben, az ott lakó férfi a folyosóra kiérve rosszul lett, összeesett, majd a helyszínen életét vesztette.

Az épületben vele lévő – egyébként apci illetékességű – barátnője nem csak végignézte párja haláltusáját, de senkinek nem szólt róla, inkább tovább élte az életét szerelme megégett teste mellett.

Az üggyel kapcsolatban a Nógrád Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől, dr. Deák Bertoldtól kaptunk tájékoztatást, akitől megtudtuk, hogy a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a nőt segítségnyújtás halált okozó elmulasztása bűntett miatt hallgatta ki gyanúsítottként. Ezt a bűncselekményt a törvény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetheti.

– A segítségnyújtás elmulasztását az követi el, aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült, vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van. Így az elkövető felelőssége mindig annak tükrében alakul, hogy a segítség az elkövetőtől elvárható volt-e – tette hozzá a szóvivő.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy az a tény, hogy a nő elismerte tettét, mennyiben enyhíti büntetését.

– A beismerés – anélkül nyilatkozva, hogy a konkrét ügyben a vallomás tartalmára kitérnék – minden esetben enyhítő körülmény a bírói gyakorlatban, különösen, ha az nem csak a tényekre, hanem a bűnösségre is kiterjed, de a beismerés enyhítő súlya mindig az eset összes körülményének figyelembe vételével alakul ki – ismertette dr. Deák Bertold.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában