keresztrejtvény

2019.04.18. 06:52

Agytornával is edzenek a szécsényi diákok

A szécsényi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium fiatalon elhunyt tanárnője, Varga Erzsébet oszlopos tagja volt a városi keresztrejtvényfejtő körnek. A tanárnő a diákjai körében is elhintette az agytorna szeretetét, szabadidős foglalkozásokon bevonta az érdeklődő tanítványait a keresztrejtvényfejtésbe, amelyet egyre több tanítványa szeretett meg.

Szenográdi Ferenc

Kiss Lajosné, a felnőtt-keresztrejtvénykör alapítója, Vizoviczki Gergő és Raák Mihály Sándor tanulók gyakorlás közben

Forrás: NMH

Fotó: Sz.F.

Az iskola három évvel ezelőtt a járási iskolák bevonásával meghirdette a Varga Erzsébet keresztrejtvényfejtő emlékversenyt, amelyből hagyományt teremtettek. – Meghívtak, hogy segítsek a feladatok összeállításában, a verseny lebonyolításában, amelyet jó szívvel elvállaltam, mondta Kiss Lajosné a felnőtt-keresztrejtvénykör alapítója, vezetője. A versenyt követően felajánlotta az iskola igazgatójának, Pancsovai Gergelynek, hogy szívesen vezet keresztrejtvénykört a diákok részére, amely Varga Erzsébet elgondolásának méltó folytatása. Azóta működik az iskolában a keresztrejtvényfejtő kör. Olyan nagy volt az érdeklődés, hogy két csoportot hoztak létre.

Kiss Lajosné, a felnőtt-keresztrejtvénykör alapítója, Vizoviczki Gergő és Raák Mihály Sándor tanulók gyakorlás közben
Fotó: Sz.F. / NMH

Az ötödik–hatodik osztályosok vezetője Kiss Gabriella, az iskola tanárnője, aki maga is nagy keresztrejtvényfejtő. A hetedik–nyolcadik osztályosok Kiss Lajosnéval dolgoznak együtt. – Jó dolog a keresztrejtvényfejtés, sok új dolgot megtanulunk, megítélésem szerint nagyon hasznosan eltölthető így a szabadidő – vélekedett Raák Mihály Sándor. – Ha valamit nem tudunk, Marika néni nem mondja meg, de ügyesen rávezet minket, jó érzés, amikor egy-egy kifejezést, fogalmat megismerünk – vélekedett Vizoviczki Gergő.

Hetente egy alkalommal jönnek össze a diákok, hogy részt vegyenek a foglalkozáson. Kiss Lajosné elmondta, hogy úgy állítja össze a gyermekek részére a feladatokat, hogy figyelembe veszi azok felkészültségét. – A keresztrejtvényfejtés azon túlmenően, hogy hasznos időtöltés, jó agytorna, fejleszti a logikai képességet, új fogalmakkal ismerkednek meg a gyermekek – foglalta össze véleményét Kiss Lajosné.

Az iskola keresztrejtvényfejtő körének tagjai készülnek az április 11-én sorra kerülő 4. Varga Erzsébet keresztrejtvényfejtő emlékversenyre, amelyre az iskolájuk meghívta a balassagyarmati tankerület valamennyi oktatási intézményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában