gyümölcsös

2019.03.11. 11:49

Ősszel kerülhetnek a földbe Magyargéc szilvafacsemetéi

Tízmillió forint összegű támogatásból alakulhat át a falu két, összesen 1,5 hektár területű zártkertje szilvafás gyümölcsössé.

V. E.

Forrás: Shutterstock

Velki Róbert polgármester portálunknak elmondta: a kivitelezési munkálatok befejezésének legkésőbbi időpontját április végében határozták meg.

– Mivel a pályázatunkat késő ősszel bírálták el, csak ezután tudtuk elkezdeni a terület tisztítását és a talaj előkészítését, ám a rendelkezésre álló idő rövidsége, valamint a tavaly télen gyorsan beköszöntött hideg időjárás miatt nem tudtuk azt teljesen befejezni. Ezeket a teendőket tavasszal, az enyhébb idő beköszöntével tudjuk folytatni a kert körbekerítésével és az öntözőrendszer kialakításával együtt. Ebből kifolyólag egy kérvényt írtam a Földművelésügyi Minisztérium számára acélból, hogy engedélyezzék a program kivitelezési határidejének december 31-ére történő módosítását – mondta a polgármester.

A kivitelezési tervekkel kapcsolatban Velki Róbert hozzátette, hogy a kérelem pozitív elbírálása esetén a csemeték elültetésére idén ősszel kerülhet sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában