elismerés

2019.03.24. 11:16

Bemutatkoztak a Nemzeti Színházban az egyházasgergeiek

Negyedik alkalommal rendezte meg a Nemzeti Művelődési Intézet a Pajtaszínházi Szemlét, amelyen az Egyházasgergei „Pajtakör – Egyházasgerge Hagyományőrző Asszonyai” társulat is bemutatkozott a Nemzeti Színházban.

G. K.

Elismerték munkájukat, Beküldött fotó

Az amatőr színjátszó körök újjáélesztése érdekében megyénként egy-egy amatőr társulatot mentorálnak a Nemzeti Művelődési Intézet megyei irodái és a társaság részéről felkért rendezők.

Elismerték munkájukat, Beküldött fotó

A napokban Egyházasgerge képviselő-testülete nevében Révay Endre polgármester üdvözölte a színdarabban résztvevőket. Kiemelte a hagyományőrzés fontosságát, a kistelepülések összetartásának jelentőségét, és annak továbbadását az ifjú nemzedéknek.

A Pajtakör tagjainak színdarabban nyújtott szereplését emléklappal és virággal ismerte el a polgármester. Külön köszönetet mondott Máté Lászlónénak, a Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád megyei igazgatójának az ötlet elindításáért, továbbá Máté Krisztiánnak a kitartó rendezői munkájáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában