világnap

2019.03.22. 14:56

Az éltető víz fontosságára hívták fel a figyelmet Salgótarjánban

A víz világnapja egy évente ismétlődő esemény, amelyet 1993 óta minden év március 22-én ünneplünk.

P. K.

A világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az emberek számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. A Háztartások Foglalkoztatásáért Alapítvány Zöld nap című rendezvényével csatlakozott a jeles naphoz, amelyen tegnap a környezetvédelem fontossága került előtérbe.

Tolnai Sándor, az alapítvány megálmodója elmondta: céljuk a kezdetektől a civilszervezetek és az önkéntesség támogatása, de a környezetvédelemmel kapcsolatos információk terjesztését is kiemelt feladatuknak tartják. Szabó Csaba önkormányzati képviselő lakóhelyünk védelmét és a tudatos világszemléletet hangsúlyozta.

A salgótarjáni Főtéren számos előadás hangzott el a témában, miközben a kitelepült információs pultoknál játékok és ajándékok is várták az érdeklődőket. A Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetének jóvoltából vérnyomás- és vércukorszint-méréssel is várták a lakosságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában