valótlan hirdetések

2019.03.22. 11:30

Nógrádiakat is becsapott az internetes csaló

A Salgótarjáni Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalások miatt emelt vádat egy 37 éves budapesti férfival szemben, aki az internetre feltett valótlan hirdetésekkel csapta be az arra jelentkezőket.

nool.hu

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi 2014 júniusában regisztrálta magát egy internetes portálon, ahol mobiltelefonokat, valamint különböző számítástechnikai terméket hirdetett meg eladásra illetve cserére. A hirdetésére jelentkezőknek az élettársa nevén lévő, ténylegesen azonban az általa használt bankszámlaszámot adta meg az utaláshoz. A vásárlók bizalmának megalapozásához mind a saját, mind pedig az élettárásának a nevét „dr.” előtaggal egészítette ki – olvasható a Nógrád Megyei Főügyészség közleményében.

Mint írják, a hirdetésekre jelentkező egyik vevő a vádlottól egy számítógépházat kívánt megvenni, melynek ellenértékeként az elkövető által megadott bankszámlára 15 450 forintot utalt át. A megvásárolt számítógépházat a vádlott azonban nem küldte el a részére, és a vételárat sem fizette vissza, azt egy bankjegykiadó automatából felvette és azt jogtalanul eltulajdonította.

A közleményből azt is megtudtuk, hogy a férfi egy másik sértettel abban egyezett meg, hogy mobiltelefonjaikat elcserélik és a sértett ezen felül még 22 000 forintot utal át a vádlott által megadott bankszámlára. A gyanútlan férfi a cserére szánt mobiltelefonját postán elküldte a vádlottnak, valamint átutalta a különbözetet is a részére. A vádlott azonban az ígért telefont nem küldte el a sértettnek, a pénzt sem küldte vissza neki, sőt a tőle kapott mobiltelefont is megtartotta.

A vádlott a sértetteket egy ideig azzal hitegette, hogy a megegyezés szerinti árucikkeket elküldi részükre, majd pedig teljesen elérhetetlenné vált számukra.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádiratában a férfival szemben pénzbüntetés kiszabását, valamint a sértettek kárának megtérítését indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában