kézművesség

2019.02.16. 20:31

Száz termék gyártásán vannak túl a karancssági kosárfonók

A helyi közfoglalkoztatásban részt vevő asszonyok tavaly februárban szerezték meg kosárfonó végzettségüket a Váci Egyházmegyei Felnőttképzési Nonprofit Kft. közreműködésével.

G. K.

A dolgozók kreativitásának köszönhetően rengeteg termék készül

Forrás: NMH

A képzés 2017 szeptemberében tíz fővel indult, akik közül jelenleg négy ember dolgozik napi nyolc órában és folyamatosan készíti a kosarakat a helyi Lisieux-i Szent Teréz Missziós Házban – tudtuk meg Oláh Borbálától.

A Váci Egyházmegyei Felnőttképzési Nonprofit Kft. munkatársa hozzátette: a kezdetektől egészen mostanáig több mint száz termék gyártásán, illetve eladásán vannak túl.

A dolgozók kreativitásának köszönhetően egyedi kéréseket is teljesítenek, ugyanis már szennyeskosár, reggelizőtálca, ceruza-, kenyér-, valamint gyümölcstartó, kaspó, továbbá bevásárlókosár is készül.

Tavaly májustól már Veresegyházára is szállítanak ezekből a termékekből, de a környéken is nagy a kereslet irántuk. Oláh Borbála kérdésünkre elmondta: egy átlagos bevásárlókosár egynapi igényes munkával készül el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában