korszerszűsítés

2019.02.17. 08:27

Kétszáz milliós beruházásból fejlesztik Szécsény energetikai hálózatát

Tavaly a város önkormányzata több mint 253 millió forintot nyert közintézményei fűtésének korszerűsítésére.

L. J.

Forrás: Shutterstock

Ennek hatalmas a jelentősége, hiszen közismert, hogy rossz Nógrád megyében a levegő minősége, Magyarországon az egyik legrosszabb. A munkálatok egyébként már javában zajlanak.

– A mostani beruházásnak a környezet védelmén túl reményeink szerint szemléletformáló hatása is lesz – mondta el lapunknak dr. Harikné dr. Havasi Beáta jegyző.

– Az önkormányzat a projektben nyolc ingatlan energetikai korszerűsítését valósítja meg. Ezekből hét önkormányzati tulajdonban van, egy a szintén városi érdekeltségű egészségügyi centrum tulajdonát képezi. A művelődési ház, a kézművesház, a Páter Bárkányi János Katolikus Iskola, a polgári iskola, a pösténypusztai orvosi rendelő, az önkormányzat épülete és az egészségügyi centrum energiaellátását napelemek biztosítják majd. A Cseperedő Óvoda és Bölcsőde, valamint a pösténypusztai orvosi rendelő megújuló energiával történő fűtése is e programban valósul meg.

A jegyző hozzátette: az önkormányzat havonta, főleg télen, több százezer forintot fizet ki energiára.

– Elvárásaink szerint az energiaszámlák legkevesebb 50–90 százalékkal csökkennek majd épületenként. Ez nagy könnyebbséget jelent majd a fenntartóknak hosszútávon, az így megtakarított összegeket a lakosságnak fontos fejlesztésekre tudjuk fordítani. Különösképpen odafigyelünk majd arra, hogy jó példát mutassunk, hiszen erre a pályázatra nagyon sok nógrádi település jelentkezett, de egyedül mi nyertünk. Ez azt is mutatja, hogy kiváló szakmai anyagot nyújtottunk be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában