jegyzet

2019.02.04. 14:21

Hétköznapi csodák

Boszorkányok nincsenek, csodák azonban vannak!

Veres Edina

Jósnő

Soha nem hittem a horoszkópokban, a jósnők varázslataiban és az egyéb jövőlátó technikákban, de nem gond, ha valaki nem osztja e véleményt. Néhány barátom is rendszeresen felkeres egy-egy helybéli médiumot, hogy segítsen nekik eligazodni a sors útvesztőiben.

Egyik alkalommal engem is invitáltak, menjek velük, nem fogom megbánni.

Úgy gondoltam, mi károm származhat belőle, ha teszek egy próbát. Nem kívánom részletezni a történteket, annyi talán éppen elég, hogy azóta is várom a kapott prognózist…

Nem olyan rég kölcsönkaptam egy könyvet, ami a hétköznapi csodákról, azok észrevételéről és véletlenek kizárásáról szól. Szinte azonnal eszembe jutott az évekkel ezelőtt kapott, be nem teljesült előrejelzés, ám a kezdeti pesszimizmusom ellenére olvasni kezdtem az irományt.

Az egyik reggel szörnyen mérges lettem, mert egy ügyetlen mozdulatnak köszönhetően elszakítottam a kabátomat, ezért egy régebbi, kissé ódivatú darabot kellett felvennem. Dúltam-fúltam a pech miatt egész úton munkába menet, majd betértem egy boltba üdítőért.

Ekkor jött az igazi feketeleves!

A táskámba pillantva észrevettem: otthon felejtettem a tárcámat. Nem tudom pontosan miért, de benyúltam a kabátom zsebébe, amelyben a legnagyobb meglepetésemre némi elfelejtett apró csörrent, amiből ki tudtam fizetni a terméket. Azonnal elszállt a könyvvel szembeni előítéletem és egy életre megjegyeztem: boszorkányok és véletlenek nincsenek, csodák azonban vannak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában