Visszatekintő

2019.01.10. 20:00

Ezek voltak a legolvasottabb cikkek tavaly portálunkon

Hírportálunk, a Nool.hu 2018-ban is sok-sok érdekes hírt tárt olvasóink elé. Mutatjuk, mik voltak a legolvasottabb szenzációk Nógrád megyében az óévben.

Papp Bianka

Balassagyarmat, szeretlek! – ezzel a címmel rendeztek szeptember 29-én, Szent Mihály napján ünnepet a városban. Képünk az esti koncerten készült

Forrás: N.M.H.

Fotó: Torjay Attila

Január

Kék: Szomorú hírrel indult 2018, január 9-én bejelentés érkezett a rendőrségre, amely szerint egy halott kisbaba testrészét, pontosabban a fejét találták meg Pásztón. Mint később kiderült, a gyermeket saját édesanyja gyilkolta meg, akit rövid időn belül elfogtak a pásztói rendőrök.

Közélet: Nem csak rossz dolgok történtek azonban az év elején. A magyarnándori Galbács Tamás évről évre egyre nagyobb hóemberekkel lepi meg a helyieket, nem volt ez másként januárban sem, amikor is szomszédjai segítségével megépítette a két és fél méter magas monstrumot.

Február

Kék: Nem mindennapi esetre derült fény Rákóczibányán, ugyanis bordélyházat üzemeltettek a községben. A férfi ellen kitartottság bűntette, míg hölgyismerőse ellen prostitúció elősegítésének bűntette miatt emelt vádat az ügyészség, a férfire felfüggesztett börtönbüntetés, a nőre pedig pénzbüntetés kiszabását kérve.

Közélet: Februári legolvasottabb cikkünk egy megyénkben rég nem látott állatról szólt. A hiúzok megjelenése Észak-Magyarországon már évtizedes múltra tekint vissza. Nógrád megye tekintetében az utóbbi tíz évben rendszertelennek mondhatóak a felbukkanások, azonban február 15-én napvilágot látott egy fotó, amelyen egy hiúz sétálgatott Nógrád megye északkeleti részén.

A baleseti hírekre mindig kíváncsiak az olvasók
Fotó: Hüvösi Csaba / Nógrád Megyei Hírlap

Március

Kék: Ismeretlen személy borzolta a kedélyeket Balassagyarmaton március 21-én, ugyanis bejelentést tett, amely szerint a Balassagyarmati Járásbíróság épületében bombát helyeztek el. A rendőrök biztonsági intézkedés keretében kiürítették az épületet és a környező üzleteket, amelyet bombakutatók vizsgáltak át. Sem robbanóanyagot, sem robbanószert nem találtak.

Közélet: Márciusban egy Nógrád megyei erdőben az utaspusztaiként ismertebb, de hivatalosan Cered, Alsópusztához tartozó laktanya titkát kutattuk, és nem akármilyen kastélyra bukkantunk. Felfedeztük a néhai laktanya új arcát, a mesés Forest Castle-t, amelynek tulajdonosa Larissa Borissenko.

Április

Kék: Ebben a hónapban egy haláleset hírét olvasták legtöbben hírportálunkon. Egy férfi közlekedett személygépkocsijával Rimóc Szécsényi útján, amikor egy járművet került ki. A sofőr a manőver során az útpadkának hajtott, amelynek következtében az autó megpördült és elütött egy gyalogosan közlekedő 22 éves nőt, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Közélet: Áprilisban az országgyűlési választások hónapja volt. Április 8-án az egész ország a választásokkal volt elfoglalva, ahogy Nógrád megye is. Portálunk reggel 6 órától óránként friss információkkal látta el olvasóit, egészen a választások végéig.

Május

Kék: Május első napján egy szörnyű balesetről számoltunk be, amelyre rengeteg olvasónk felkapta a fejét. Egy férfi közlekedett személygépkocsival május 1-jén Bárnában, a Kossuth úton, amikor az egyik családi ház előtti útszakaszon – a nagykorú felügyelete mellől – egy parkoló gépjármű mögül egy gyermek játékmotorral az úttestre gurult. A sofőr fékezett, de a gyermeket elütötte, majd egy villanyoszlopnak hajtott.

Közélet: Májusban indult útjára az ország medvéje. Az első fotót Somoskőújfaluban készítették róla, ahogy a vasúti sínek mellett ücsörög. A májusi észlelés előtt, utoljára 2016-ben láttak medvét Nógrádban, így nagy izgalmat keltett az állat a helyi emberek körében.

Június

Kék: Június egyik legolvasottabb híre a Nógrád megyei szakemberek összefogása volt a drogok ellen, amelyről fórumot tartottak június 19-én. A fórum fő tevékenysége, hogy helyi szinten egységes szakmai és módszertani szemlélet kialakításával, a helyi stratégiák kimunkálásával és megvalósításával lép fel a kábítószer-megelőzés érdekében.

Közélet: Bár már mindenki azt hitte, vége a nógrádi medvék történetének, ez korántsem volt így. Nem sokkal a májusi történések után egy anyamedvét láttak. Először Etes és Karancslapujtő között, egy mezőgazdasági területen észlelték őket, majd nem sokkal később már körülbelül negyven kilométerre, Sajópüspöki közeléből posztoltak egy fotót egy bocsról, amint az út szélén üldögél.

Északról egyre gyakrabban látogattak hozzánk medvék
Fotó: Shutterstock

Július

Kék: Júliusban egy nem mindennapi balesetre lettek figyelmesek a salgótarjániak. Július 25-én nagy robajt hallhattak azok, akik a litkei elágazóhoz közel tartózkodtak, nem véletlen, ugyanis egy munkagépet szállító teherautó nem fért át az aluljárón, és több ponton is megsértette a betonszerkezetet.

Közélet: Július 6-án nem kis vihar csapott le megyénkre, munkatársaink útra keltek hát, hogy tudósítsanak a salgótarjáni özönvízről és arról, milyen károkat okozott a hirtelen lezúduló csapadék.

Augusztus

Kék: Megrázó hírrel indult az augusztusi hónap a salgótarjáni kórházban. Azonnal szörnyethalt az a beteg, aki szombat reggel kiugrott a kórház hatodik emeletéről. A férfi az udvarra néző előtetőre zuhant, ahonnan a salgótarjáni hivatásos tűzoltók emelték le a holttestét.

Közélet: Augusztus első napjaiban visszatértek a medvék megyénkbe, ezúttal Mátraverebélynél bukkantak fel. Egy kiránduló lett figyelmes egy medvecsaládra, amely két nagyobb bocsból és egy anyamedvéből állt.

Szeptember

Kék: A hónap egyik legolvasottabb cikke egy baleset volt, amely Nagyoroszi közelében történt. Információnk szerint egy autós letért az úttestről és az út melletti árokba hajtott. A balesetben egy ember sérült meg.

Közélet: A hónap legnagyobb szenzációja kétség kívül a Rádió 1 műsorvezetőinek salgótarjáni látogatása volt. Egyenesen a megye szívéből ébresztették az országot, még különböző játékokkal is készültek, amelyek igazi kihívást jelentettek a résztvevőknek. Egy tarjáni édesanyát még a hajkoronájától is sikerült megszabadítaniuk.

A Radio1 műsorvezetői Salgótarjánból ébresztették az országot
Fotó: Hüvösi Csaba / N.M.H.

Október

Kék: Október 3-án a mentőszolgálat munkatársa tett bejelentést a rendőrségre: nem tudta kizárni, hogy idegenkezűség okozta az elhunyt halálát, ezért halált okozó testi sértés gyanúja miatt rendeltek el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az üggyel összefüggésben a nyomozók egy férfit állítottak elő.

Közélet: Októberben az egész ország felfigyelt Salgótarjánra, hála egy csíkos hátú kismalacnak, amely úgy döntött, besétál az egyik helyi pizzériába. A váratlan látogatóról videó is készült, amely bejárta az internetet. A vaddisznót a hely tulajdonosa és a Karancs Speciális Mentőszolgálat egyik munkatársa engedte szabadon a közeli erdőben.

November

Kék: Novemberben sem voltunk szűkében a kék hírek tekintetében, azonban a legolvasottabbnak a rétsági ipari parkban történt haláleset bizonyult. Információink szerint üzemi baleset történt az egyik helyi gyárban, amely során egy személy életét vesztette.

Közélet: Olvasóink szívét is megdobogtatta a salgótarjáni anya története, aki beteg fiai ápolására szentelte életét. Gál Ottóné és családja történetéről novemberben számoltunk be és örömmel tapasztaltuk, hogy többen is jelentkeztek, hogy szívesen segítenének.

December

Kék: Decemberben ismét egy baleset érdekelte legjobban az olvasókat. Katalinpuszta közelében egy nyergesvontató és két személyautó ütközött össze. A balesethez a rétsági tűzoltók és műszaki mentők vonultak ki.

Közélet: Nem túl jó hírünk volt ekkor, hogy elöregedtek a szakemberek, ezért egyre kevesebben foglalkoznak húsfeldolgozással. Nyugat-Nógrádban ifj. Bakos Gyula és édesapja jelentik az utolsó reményt ebben az ágazatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában