salgótarján

2018.12.17. 16:55

Híres nógrádiakról nevezték el a megújult Megyeháza termeit

Ünnepélyes keretek között adták át a salgótarjáni megyeháza felújított épületét hétfőn délelőtt. Az épület egyes termeit híres nógrádiakról, Szondi Györgyről, Balassi Bálintról, Madách Imréről, Mikszáth Kálmánról nevezték el.

Papp Bianka

Forrás: NMH

Fotó: Hűvösi Csaba

A Nógrád Megyei Kormányhivatal épületeinek felújítását 2016 őszén kezdték meg az Európai Unió támogatásával és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával. Mint dr. Szabó Sándor kormánymegbízottól megtudtuk, a projekt összköltsége 1 milliárd 260 millió forint.

Fotó: Hűvösi Csaba / NMH

– Úgy gondolom, hogy ennek a projektnek a legjelentősebb eleme a salgótarjáni megyeháza korszerűsítése, ami 854 millió forintból valósult meg. Az épület 68 éves és történtek már különböző felújítások, javítások, de ekkora léptékű még soha, hiszen ez a beruházás a létesítmény teljes energetikai korszerűsítését jelenti – mondta dr. Szabó Sándor, aki azt is kifejtette, hogy mindemellett emelkedik az ügyfélfogadás színvonala, javulnak az ott dolgozók munkakörülményei és egyben az üzemeltetés költségei is csökkennek.

– Büszkén mondhatjuk el azt, hogy az idei évben megújítottuk Nógrád megye két ikonikus középületét. A balassagyarmati volt csendőrlaktanya megújításával ugyanis lehetővé vált, hogy a Balassagyarmati Járási Hivatal egy helyen és méltó körülmények között végezze tevékenységét – mondta a kormánymegbízott.

Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke beszédében kiemelte, hogy örül az eredményeknek, hiszen ez ünnep. Gratulált mindenkinek, aki részt vett a projekt előkészítésében és végrehajtásában.

– Fontos, hogy Nógrád megyében is megújuljanak az ingatlanok és ezzel jobb szolgáltatásokat tudjanak nyújtani az itt élőknek, hiszen így fejlődik a megye és így fejlődik az ország. Fontos nap ez a mai, hiszen többszöri egyeztetés után ma aláírunk egy megállapodást a kormánymegbízott úrral, amely szerint az épületben elnevezzük a termeket egy részét. A díszterem Madách Imre, a mellette lévő terem Balassi Bálint nevét viseli. A volt Palóc terem Mikszáth Kálmán nevét viseli a jövőben. A földszinti 33-as termet Szondi Györgyről neveztük el – mondta a közgyűlés elnöke. Kifejtette, hogy ez azért is fontos, hogy megmutassuk: a megyének vannak büszkeségei. Ez is része annak az identitástudatnak, amelynek jellemeznie kell minket.

Nagy Zoltán, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztések végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára ünnepi beszédében elmondta, hogy örömmel tölti el, hogy Salgótarján fejlődik és fontos az összetartozás.

– A mai nap egy különösen jelentős lépés, hiszen ez a felújítás egy üzenet a jelen számára és egy állásfoglalás a jövőt érintően, itt épül egy város, amely örök. Kormányzatunk kiemelt célja, hogy akárki akárhová születik, az jól tudja magát érezni, megtalálja a saját életéhez szükséges fejlődés esélyét és ehhez itt minden lehetőség adott – mondta el Nagy Zoltán, aki azt is kifejtette, hogy a Megyeháza nem csak emblematikus épület, hanem egy közösség és jó látni, hogy több az állampolgárokat kiszolgáló hivatal lakik ebben a létesítményben, amely az összetartást és a közös munkát is bizonyítja és leegyszerűsíti az állampolgárok ügyintézését.

Címkék#megyeháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában