látogatóban

2018.11.16. 13:53

Rúzsa Magdi életútjával mutatott példát a szécsényi gyerekeknek

A szécsényi ferences rend házfőnökének a meghívására a Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumba látogatott Rúzsa Magdolna művésznő.

Szenográdi Ferenc

Kitörő örömmel fogadták a szécsényi gyerekek a népszerű énekesnőt

A Megasztár televíziós tehetségkutató műsorban országszerte ismertté vált énekesnő pályafutása népdalok éneklésével kezdődött. Stílszerűen az iskola növendéke, Golyán Réka egy népdallal köszöntötte a vendéget, aki meghatódott a fogadtatáson és meg is dicsérte a kislány szép hangját.

Kitörő örömmel fogadták a szécsényi gyerekek a népszerű énekesnőt

Rúzsa Magdi a találkozón az életútjáról mesélt a diákoknak. Elmondta, hogy Istenben hívő, katolikus vallásos ember, és arra is kitért ezzel kapcsolatban, hogy hogyan éli meg a hitét. Beszélt a pályafutásáról, s arról, hogy hogyan jutott el a Megasztár-győzelméig. Felvázolta, hogyan épült fel a karrierje, milyen belső dolgok motiválják a dalai megírására. Felhívta a diákok figyelmét, hogy hinni kell önmagukban, nem szabad feladni álmaikat, vágyaikat, azok teljesülhetnek, ha van bennük akarat, kitartás.

Névjegy: Rúzsa Magdolna

1985-ben született Szerbia magyar lakta részén, Verbászon.

Kishegyesen, majd Szabadkán járt iskolába, végzettsége szülésznő, ápolónő.

2005-ben jelentkezett a TV2 műsora, a Megasztár harmadik évadába, amit végül megnyert.

Kisgyerekkorától fogva énekel.

2006-ban jelent meg első lemeze, Ördögi angyal címmel.

2007-ben ő képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon az Aprócska blues című dalával, amellyel kilencedik helyezést ért el és elnyerte a legjobb dalszerző díját.

2009-ben kapta meg a magyar állampolgárságot.

2007-ben és 2010-ben Az Év Énekesnője volt.

További elismerései: Fonogram díj (2007, 2017), Artisjus díj (2012), Petőfi Zenei Díj (2016, 2018), Máté Péter-díj (2018).

Belátogatott két osztályba is, ahol a gyermekek furulyaszóval és dalokkal fogadták. Közös fotók is készültek, a diákok ajándékkal kedveskedtek Magdinak.

Bár kivételesen nem mint énekes érkezett az iskolába – a személyes hangulatú, közvetlen beszélgetések során a diákok nem a sztárt, hanem a magánembert ismerhették meg, azt az embert, aki életútjával példát mutat a számukra – a diákok nagy örömére néhány dalát is elénekelte.

Az óvodában is énekkel köszöntötték az apróságok, akikből kifogyhatatlanul áradt a szó, meséltek az óvodai életükről, az otthonukról, megmutatták a vendégnek a különböző játékaikat, aki egy pár percre ismét óvodás lett, beállt közéjük játszani.

A gyermekek saját maguk által készített ajándékot adtak át körükben is nagy népszerűségnek örvendő vendégnek.

– Nagyon jól éreztem magam, nagy szeretettel fogadtak – mondta lapunknak Rúzsa Magdi. – Amikor egyik fellépésről megyek a másikra, nincs lehetőségem ilyen szabad, meghitt beszélgetésekre. Ahogy láttam, a gyermekek jól érezték magukat. Nekem is jó volt egy kicsit visszalépni a diákéveimbe. Az ilyen és hasonló rendezvények megerősítik az emberben, hogy nem szabad elfelejteni, honnan indult el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában